Ανακαίνιση διαμερίσματος στην Πλάκα

Το ακίνητο βρίσκεται στο κέντρο της Πλάκας, μιας από τις πιο γραφικές γειτονιές της ελληνικής πρωτεύουσας, στους πρόποδες του βραχώδους λόφου της Ακρόπολης. Από τα παράθυρα του καθιστικού μπορεί κάποιος να βλέπει τους ανθρώπους που πηγαίνουν για τα καθημερινά ψώνια τους ή γεμίζουν τις τοπικές ταβέρνες.
Το κτίριο, στο οποίο βρίσκεται το διαμέρισμα, χρονολογείται από το 1800, όπως και το μεγαλύτερο μέρος της αρχιτεκτονικής της περιοχής. Το διαμέρισμα slab (πλάκα)  αποτελεί ένα θύλακα σύγχρονης απλότητας μέσα στη νεοκλασική ατμόσφαιρα της Πλάκας .
Το διαμέρισμα ανακαινίστηκε πλήρως και ο σχεδιασμός είχε να αντιμετωπίσει έναν περιορισμένο χώρο, γεγονός που υπαγόρευσε μια ευέλικτη διάταξη.
Στη διασταύρωση του προθαλάμου, του σαλονιού και της κουζίνας, έχει τοποθετηθεί ένα ξύλινο "κουτί", που παρέχει τους απαραίτητους χώρους αποθήκευσης κατά την είσοδο στο διαμέρισμα, αλλά επίσης "ξεδιπλώνεται", ώστε να διαχωρίζει, όταν χρειάζεται, την κουζίνα από τις άλλες δύο περιοχές.
Το διαμέρισμα βρίσκεται στη γωνία δύο δρόμων. Η καμπύλη του κτιρίου αντικατοπτρίζεται στο εσωτερικό, δίνοντας μια μοναδική προοπτική στο καθιστικό. Τα ξύλινα πατώματα, οι υπόλευκοι τοίχοι και τα πέτρινα στοιχεία δημιουργούν μια κομψή ατμόσφαιρα. Οι ψηλές οροφές και τα μεγάλα παράθυρα δίνουν αδιαμφισβήτητα νεοκλασικό χαρακτήρα στους χώρους.
Ο συνδυασμός των νεοκλασικών μεγεθών με τα σύγχρονα στοιχεία δημιουργούν μια συναρπαστική και εξατομικευμένη, αλλά συγχρόνως ήρεμη και καλαίσθητη ατμόσφαιρα.

Στοιχεία έργου

Αρχιτεκτονική μελέτη: k-studio
Τοποθεσία: Πλάκα, Αθήνα
Φωτογραφίες: Βαγγέλης Πατεράκης 

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

"NO ROCKS". Ανακαίνιση κατοικίας στη Γλυφάδα

Το συγκεκριμένο οροφοδιαμέρισμα παρότι στεγάζεται σε νεόδμητη πολυκατοικία, ζητήθηκε να ανακαινιστεί από τον ξένο ιδιοκτήτη του με σκοπό να αποκτήσει ένα νέο χαρακτήρα, επηρεασμένο από τη φωτεινότητα, λιτότητα και μοναδικότητα…
Ανακαίνιση διαμερίσματος στη Θεσσαλονίκη

Ανακαίνιση διαμερίσματος στη Θεσσαλονίκη

Το διαμέρισμα βρίσκεται σε διατηρητέο κτίριο του 1930, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Η τυπολογία της κάτοψης εμφανίζει την μοναδικότητα ενός διαμερίσματος στο οποίο μπορεί να κινηθεί κανείς κυκλικά γύρω από…
Διαμόρφωση σύγχρονης οδοντιατρικής κλινικής

Διαμόρφωση σύγχρονης οδοντιατρικής κλινικής

Στον δεύτερο όροφο μιας σύγχρονης πολυκατοικίας στα ανατολικά προάστια της Θεσσαλονίκης οι αρχιτέκτονες κλήθηκαν να διαμορφώσουν μια σύγχρονη οδοντιατρική κλινική. Βασικό στοιχείο της σύνθεσης ήταν η δημιουργία ενός ευέλικτου χώρου,…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.