Ανακαίνιση διαμερίσματος με ξενοδοχειακό χαρακτήρα

Το υπό μελέτη ακίνητο συνολικού εμβαδού 63 m² βρίσκεται σε τυπικό συγκρότημα πολυκατοικίας που χρονολογείται στα 1960, δίπλα στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης.
Πρωταρχικό στόχο του σχεδιασμού αποτέλεσε η αναδιάρθρωση του διαμερίσματος με τέτοιο τρόπο ώστε η αισθητική και η λειτουργικότητα των χώρων να εκσυγχρονιστούν, καλύπτοντας τις ανάγκες του νέου χρήστη.
Κατά τη σχεδιαστική διαδικασία οι ανάγκες και οι χρήσεις κατηγοριοποιήθηκαν με γνώμονα τη σύγχρονη διαβίωση. Ως αποτέλεσμα ενοποιήθηκαν μεταξύ τους οι χώροι διημέρευσης και αυτοί της διανυκτέρευσης αντίστοιχα, δημιουργώντας δύο ξεκάθαρες ζώνες.
Η ποιότητα και η αισθητική αποτέλεσε κανόνα στην επιλογή των υλικών και στη σύνθεση. Προκειμένου να αποδοθεί μία αίσθηση πολυτέλειας και ξενοδοχειακού χαρακτήρα δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στο φωτισμό και στην υφή των επιφανειών, με το στοιχείο του ξύλου να κυριαρχεί στο χώρο.
Κυρίαρχο μέλημα στο σχεδιασμό αποτέλεσε η ενεργειακή αναβάθμιση της κατοικίας, αλλά και η εναρμόνιση της με τη νέα εποχή και τις λειτουργίες ενός smart home. Για να επιτευχθεί αυτό, και με έμφαση στη μείωση των ενεργειακών απωλειών, χρησιμοποιήθηκαν κουφώματα PVC με διπλή υάλωση και ρολά με δυνατότητα απομακρυσμένου ελέγχου, εγκατάσταση θέρμανσης φυσικού αερίου με λέβητα συμπύκνωσης σε συνδυασμό με έξυπνο θερμοστάτη, καθώς και κλιματισμός που επικοινωνεί και εκείνος με τη σειρά του με το κεντρικό σύστημα του έξυπνου σπιτιού. Επιπλέον, όλες οι ηλεκτρικές συσκευές, από το συναγερμό μέχρι και το πλυντήριο ρούχων, μπορούν να ελεγχθούν από το χρήστη ασύρματα μέσω μίας εφαρμογής.

Στοιχεία έργου

Αρχιτεκτονική μελέτη: Pipergias Constructions
Ομάδα μελέτης: Πιπέργιας Στυλιανός (αρχιτέκτονας μηχ.), Πιπέργιας Ζαχαρίας (αρχιτέκτονας μηχ. / πολιτικός μηχ.)
Επίβλεψη / κατασκευή: Pipergias Constructions
Εμβαδό: 63 m²
Χρόνος μελέτης - κατασκευής: Ιούλιος - Σεπτέμβριος 2019
Φωτογραφίες: Pipergias Constructions

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Διαμόρφωση τρισδιάστατου κελύφους εμπνευσμένο από την παράδοση και την τοπική τεχνοτροπία

Διαμόρφωση τρισδιάστατου κελύφους εμπνευσμένο από την παράδοση και την τοπική τεχνοτροπία

Με αφετηρία την παράδοση και την τοπική τεχνοτροπία, το νέο μουσείο για παιδιά - Muzeiko στη Σόφια της Βουλγαρίας επιχειρεί ένα “άνοιγμα” στη δημόσια ζωή εισάγοντας συγχρόνως νέες κατασκευαστικές τεχνικές…

"ΥΨΙΛΟΝ", Αποκατάσταση διατηρητέου στα λαδάδικα

Το έργο αφορά στην αποκατάσταση του διατηρητέου κτιρίου "Κύρτση χαν", χαρακτηρισμένου ως έργο τέχνης και κατασκευασμένου περίπου το 1867, στην οδό Εδέσσης, στο ιστορικό εμπορικό κέντρο Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για μια…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.