Αναδιαμόρφωση καταστήματος κοσμημάτων στο Εμπορικό Κέντρο της Θεσσαλονίκης

Το κατάστημα κοσμημάτων Χαριτίδης βρίσκεται στο ισόγειο μιας τυπικής οικοδομής στο εμπορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης. Σε έναν χώρο δύο επιπέδων επί της οδού Προξένου Κορομηλά, σαν μία κυρίαρχη οντότητα δίπλα σε μία αρχιτεκτονική ανάλυση. Η όποια αλλαγή στα ακατέργαστα δεδομένα του φωτισμού, της υλικότητας, των ροών, πρέπει να γίνεται έτσι ώστε οι αδιόρατες λεπτομέρειες προηγούμενων εγγραφών να παράγουν επιπλέον νέες.
Ανοιχτόχρωμες μεταλλικές επιφάνειες σαν μάσκα μεταβάλλουν εύπλαστα την πρόσοψη του καταστήματος. To χρώμα μεταφέρεται από το εξωτερικό – φωτεινό σε εσωτερικό – σκοτεινό συνθέτοντας την απόδραση σε μία εξωαστική ζώνη. Μία ‘’συνθήκη’’  για την αποκάλυψη του καταστήματος, ενός κοσμήματος, την έκθεση και τον πελάτη. Κατακόρυφες λωρίδες περιβάλλουν τις βιτρίνες του καταστήματος “κρατώντας” τα κοσμήματα. Οι αποκαταστημένες επιφάνειες από μάρμαρο δείχνουν να ‘’πιάνονται’’  πάνω από τα στοιχεία στον εσωτερικό χώρο από το ισόγειο στον όροφο. Ογκώδεις προθήκες επάνω σε ελαφριά γραμμικά μεταλλικά άγκιστρα, φωτεινές κίτρινες λωρίδες περιστρέφονται στο χώρο, ανακλώμενες γυάλινες επιφάνειες χωρίζουν τις χρήσεις, δάπεδα από πλακάκια μετατρέπονται σε μέταλλο, μοκέτα προβλέποντας έτσι διαφορετικές χρήσεις και στα δύο επίπεδα. Η ροή κινήσεων των πελατών επικεντρώνεται περιμετρικά της κεντρικής κατασκευής – βιτρίνας.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΡΓΟΥ

APXITEKTONIKH MEΛETH: UBUplan architects
TOΠOΘEΣIA: ΚΕΝΤΡΟ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
EMBAΔOΝ: 70 τ.μ.
XPONOΣ MEΛETHΣ: ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ – ΝΟΕΜΡΙΟΣ 2017
XPONOΣ KATAΣKEYHΣ: ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2017 – ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2018
ΦΩTOΓPAΦIEΣ: UBUplan architects
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΧΑΡΙΤΙΔΗΣ ΑΝΕΣΤΗΣ

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Διαμέρισμα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Διαμέρισμα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Σε ένα διαμέρισμα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ένας γραφίστας - διαφημιστής αναπτύσσει το προσωπικό του ύφος σε συνεργασία με τον αρχιτέκτονα, που μην έχοντας κανέναν περιορισμό στην έκφραση και τη…
Προσθήκη στο πολεμικό μουσείο της Δρέσδης

Προσθήκη στο πολεμικό μουσείο της Δρέσδης

Για την κατασκευή της σφηνοειδούς προσθήκης απαιτήθηκε υψηλής ποιότητας έγχυτο επί τόπου σκυρόδεμα,που επιτεύχθηκε χάρη στην τεχνολογία των ξυλότυπων, στην κατάλληλη συμπύκνωση και το σωστό σχεδιασμό. Στο βόρειο τμήμα της Δρέσδης,…
Μετατροπή παλαιού βυρσοδεψείου σε κτίριο γραφείων.

Μετατροπή παλαιού βυρσοδεψείου σε κτίριο γραφείων.

Το συγκρότημα του Βυρσοδεψείου Μ. καί Γ.Σίμου βρίσκεται στο Μοσχάτο επί των οδών Κύπρου, Υδρας καί Λευκάδος, πολύ κοντά στην οδό Πειραιώς. Κατασκευάστηκε περί το 1930, την περίοδο ανάπτυξης της βιομηχανίας…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.