Ένα "φωτεινό διαμέρισμα" στην Κηφισιά

Η μεγαλύτερη πρόκληση ήταν η μετατροπή ενός διαμπερούς "κουρασμένου" διαμερίσματος μιας πολυκατοικίας της δεκαετίας του ’80 σε μια μοντέρνα κατοικία.
Η κεντρική ιδέα ήταν η δημιουργία ενός σύγχρονου χώρου, στον οποίο θα κυριαρχεί το φυσικό φως και θα υπάρχει η αίσθηση της ελευθερίας. Γι' αυτό το λόγο δημιουργήθηκαν μεγάλα ανοίγματα στο σαλόνι, στην τραπεζαρία και στην κουζίνα, ενώ επιλέχθηκε να αντικατασταθούν μερικά από τα χωρίσματα με διαχωριστικά από σκούρο ημιδιαφανές κρύσταλλο. Μ' αυτό τον τρόπο, οι χώροι είναι ανοιχτοί και το διαμέρισμα φαίνεται μεγαλύτερο και φωτεινότερο.
Με την είσοδό του στο διαμέρισμα, ο επισκέπτης οδηγείται κατευθείαν στον εσωτερικό χώρο μέσω ενός νοητού άξονα που λειτουργεί και ως διάδρομος. Δύο λωρίδες μπεζ τσιμεντοκονιάματος επιλέχθηκαν για το συγκεκριμένο δάπεδο, επιτυγχάνοντας αρχικά την τμηματοποίηση του χώρου σε καθιστικό και τραπεζαρία, και ταυτόχρονα δημιουργώντας μεγάλη αντίθεση με το ξύλινο δάπεδο σκούρας απόχρωσης, τόσο χρωματικά, αλλά και στιλιστικά που έχει επιλεγεί για το σύνολο του χώρου.
Το κεντρικό τζάκι είναι ένας συνδυασμός παραδοσιακών υλικών και μοντέρνας τεχνολογίας εξοικονόμησης ενέργειας. Το πατητό τσιμεντοκονίαμα, που έχει τοποθετηθεί ως επίχρισμα και στο νέο τζάκι, δημιουργεί εντυπωσιακό αποτέλεσμα, καθώς και το beton cire με το οποίο επιχρίστηκε εξ ολοκλήρου το WC επισκεπτών και το δάπεδο των κεντρικών διαδρόμων του διαμερίσματος.
Για τα δάπεδα και τις επενδύσεις σε όλους τους χώρους επιλέχθηκαν υλικά υψηλής τεχνολογίας και ποιότητας, ενώ η σκάλα που οδηγεί στη σοφίτα σχεδιάστηκε με "πλωτά" σκαλοπάτια και φωτισμό φωτοδιόδων (LED), ώστε να δημιουργείται όμορφη ατμόσφαιρα κατά τη διάρκεια της νύχτας. Όλες οι ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις τοποθετήθηκαν ξανά από το μηδέν, συμπεριλαμβανομένου ενός πλήρους συστήματος "έξυπνου σπιτιού", με διαφορετικές επιλογές φωτισμού και ανιχνευτές κίνησης.
Ειδικές εφαρμογές ιδιαίτερης αισθητικής, σε γήινους τόνους χρησιμοποιήθηκαν σε επιλεγμένες επιφάνειες του διαμερίσματος. Εξοπλισμός και υλικά υψηλών προδιαγραφών και ειδικών απαιτήσεων χρησιμοποιήθηκαν τόσο για την κουζίνα και τα μπάνια, όσο και για το καθιστικό και τα υπνοδωμάτια. Επιγραμματικά στα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν αναφέρεται η ξυλεία δρυός στα δάπεδα και τα ειδικά σχεδιασμένα και κατασκευασμένα λακαριστά έπιπλα στα μπάνια και στα υπνοδωμάτια, καθώς και τα εξαιρετικής ποιότητας είδη υγιεινής.
Η επίπλωση και η διακόσμηση του σπιτιού ακολούθησε το γούστο και ύφος των ιδιοκτητών, συνδυάζοντας κλασικές και μοντέρνες γραμμές και χρώματα, αναδεικνύοντας τις κομψές γραμμές του χώρου. 

Περισσότερα...

Στοιχεία έργου

Aρχιτεκτονική μελέτη: Stirixis Exclusive
Eπίβλεψη: Stirixis Exclusive
Project management: Stirixis Exclusive (Project Management)
Tοποθεσία: Κηφισιά
Eμβαδό: 150 m²
Xρόνος μελέτης: 2 μήνες
Xρόνος κατασκευής: 3 μήνες
Φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Κοντός

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Ανακαίνιση εξοχικής σοφίτας

Ανακαίνιση εξοχικής σοφίτας

Η ριζική ανακαίνιση της μικρής αυτής εξοχικής σοφίτας στην Κεφαλονιά καθορίστηκε από δύο βασικούς περιορισμούς: από τη μία η δημιουργική επανάχρηση τοπικά διαθέσιμων υλικών και τεχνογνωσίας λόγω περιορισμένου προϋπολογισμού και…
Διαμόρφωση χώρου γραφείου

Διαμόρφωση χώρου γραφείου "GLASS OFFICE"

Ζητούμενο της μελέτης ήταν η λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση ενός γραφείου με κυρίαρχο στοιχείο τα μεγάλα συνεχή ανοίγματα. Το "glass office", επιφάνειας 32 m², βρίσκεται στον τρίτο όροφο μιας γωνιακής…
Ανακαίνιση συνεδριακού κέντρου σε ξενοδοχείο

Ανακαίνιση συνεδριακού κέντρου σε ξενοδοχείο

Παρά τη μετατροπή του ξενοδοχείου από "Holiday Inn" σε "Crowne Plaza Athens" το 2004, ο χώρος εκδηλώσεων και συνεδρίων του ξενοδοχείου παρέμεινε με μικρές μόνο επεμβάσεις. Έτσι η ιδιοκτήτρια εταιρεία…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.