Πρωτοποριακά αρχιτεκτονικά συστήματα φωτισμού

Για περισσότερα από 60 χρόνια η Artemide σχεδιάζει και παράγει φως μέσω του συνδυασμού του ανθρωπιστικού οράματος, της επιστημονικής έρευνας και της τεχνογνωσίας με προτεραιότητα τις αξίες της περιβαλλοντικής και κοινωνικής βιωσιμότητας. Συνεχίζοντας την κληρονομιά του ιδρυτή της Ernesto Gismondi, η Artemide συνδυάζει τη δημιουργικότητα με το μέτρο, τη γνώση με την τεχνογνωσία και συνεργάζεται με κορυφαίους Ιταλούς και διεθνείς αρχιτέκτονες και σχεδιαστές όπως οι BIG, Mario Cucinella, Carlotta de Bevilacqua, Michele De Lucchi, Foster + Partners, Herzog & de Meuron, Carolina Gismondi και Daniele Moioli για να προσφέρει πρωτοποριακές δημιουργίες που ξεχωρίζουν για την  καινοτομία, τη γνώση, την ευελιξία και την ελευθερία τους.

FLEXIA
Σχεδιασμένο από τον Mario Cucinella για την Artemide Ιταλίας.
Εμπνευσμένο από την τέχνη του διπλώματος του παπύρου, το Flexia θυμίζει την ιαπωνική τέχνη του origami. Προέρχεται από το συνδυασμό της άριστης τεχνογνωσίας φωτισμού της Artemide και της εμπειρίας του Mario Cucinella, το έργο του οποίου στοχεύει στη βιωσιμότητα και ο σχεδιασμός του οποίου προέρχεται από μια ολιστική προσέγγιση και διαμορφώνεται σε όλες τις σχεδιαστικές κλίμακες. Το τμήμα του ακουστικού πάνελ ελέγχει την αντήχηση, απορροφώντας τα ηχητικά κύματα που αντανακλώνται στο περιβάλλον, ενώ η πατενταρισμένη τεχνολογία Discovery, αποτέλεσμα της έρευνας του Ernesto Gismondi για την ποιότητα του φωτός που ζωντανεύει τη διάφανη επιφάνεια εκπομπής του, έχει ως αποτέλεσμα ένα διάχυτο φως, που είναι ομοιόμορφο και επίσης σέβεται τα πρότυπα UGR για χρήση σε χώρους εργασίας.

flexia.jpg

FUNIVIA OUTDOOR
Σχεδιασμένο από την Carlotta de Bevilacqua για την Artemide Ιταλίας.
Το Σύστημα Φωτισμού Funivia «σπάει» τα όρια της αρχιτεκτονικής και της παράδοσης για να κάνει την ελευθερία τον ακρογωνιαίο λίθο της. Το Funivia είναι ένα πρωτοποριακό σύστημα που αποτελείται από βασικά στοιχεία φωτισμού: καλώδιο, μονάδες φωτός και στοιχεία στερέωσης που μπορούν να συνδυαστούν δίνοντας άπειρες λύσεις κατάλληλες και για τις πιο απροσπέλαστες τοποθεσίες.Οι προβολείς ή τα φωτιστικά σώματα κρέμονται κατά μήκος του καλωδίου και σε συγκεκριμένα σημεία όχι μόνο για να στερεώνονται στο επιθυμητό σημείο, αλλά και για να απορροφούν την απαραίτητη ισχύ από το καλώδιο. Τα ειδικά καλώδια είναι σε θέση να αντέχουν τόσο τη μηχανική όσο και τη θερμική καταπόνηση παρά την ελάχιστη διατομή τους. Χάρη σε αυτές τις ιδιότητες, το Funivia έχει εξελιχθεί σε ένα σύστημα ικανό να φιλοξενεί το φως και σε εξωτερικούς χώρους φέρνοντας επαγγελματικό φως σε μέρη όπου προηγουμένως ήταν αδύνατο.

Funivia_Indoor-Outdoor-min_1.jpg

GOPLE SYSTEM
Σχεδιασμένο από τους BIG - Bjarke Ingels Group, για την Artemide.
Η πιο πρόσφατη προσθήκη στην επιτυχημένη οικογένεια Gople είναι το Gople System, το οποίο προσφέρει πολλαπλές επιλογές φωτισμού από μια σειρά έξυπνων track modules, spots, και κρεμαστών φωτιστικών τα οποία συνδυάζονται με πλήρη ελευθερία κα ευελιξία παρέχοντας τον ιδανικό φωτισμό σε κάθε σημείο του χώρου. Χάρη στην εμπειρία της Artemide στην ανάπτυξη ευέλικτων και έξυπνων συστημάτων χωρίς περιορισμούς, το Gople System μπορεί να επεκταθεί σε μεγάλα συνεχόμενα μήκη με ένα μόνο σημείο ηλεκτρικής παροχής, ενώ μπορεί να συνδυαστεί με τα φωτεινά modules του Alphabet of Light System, δημιουργώντας έτσι ένα καθολικό σύστημα φωτισμού ικανό να καλύψει τις απαιτήσεις οποιουδήποτε χώρου, δημιουργώντας μια νέα προσέγγιση στα έργα φωτισμού.

ARTEMIDE_GOPLE_SPOT_008_4.jpg

STELLAR NEBULA
Η νέα οικογένεια φωτιστικών Stellar Nebula σχεδιάστηκε από τους BIG - Bjarke Ingels Group - για την Artemide Ιταλίας για να αναδείξει τη μοναδικότητα της πανάρχαιας τέχνης του φυσητού γυαλιού βελτιώνοντάς την με καινοτόμες σύγχρονες PVD τεχνικές φινιρίσματος. Η κρεμαστή έκδοση διατίθεται σε τρία διαφορετικά μεγέθη ενώ η επιδαπέδια, η επιτραπέζια, η έκδοση οροφής και οι κρεμαστές συνθέσεις, διατίθενται μόνο στο μεσαίο μέγεθος.

STELLAR_NEBULA_01.jpg

ΤAKKU
Σχεδιασμένο από τους Foster + Partners για την Artemide Ιταλίας. Takku, η νέα καινοτομία της Artemide Ιταλίας, το απόλυτο φορητό φωτιστικό μοναδικού design που παρέχει τέλειο φωτισμό για διάβασμα στο γραφείο αλλά και σε προσωπικούς χώρους. Ξεχωρίζει για τα ανώτερα επίπεδα απόδοσης, την προσοχή στην λεπτομέρεια και την ουσιαστική γοητεία του. Ένα λεπτό προφίλ φωτός σηματοδοτεί το άκρο της κεφαλής, αποκαλύπτοντας ένα απαλό φως που εκπέμπεται από τα κάτω.

TAKKU_00.jpg

 

Εταιρεία: ARTEMIDE HELLAS A.E.
Email: [email protected] 
Τηλέφωνο: 2103646770, 2310403934
www.artemide.gr 

ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΙΔΕΕΣ

Κυκλικό κούφωμα οροφής στο Βιομηχανικό Κέντρο Έρευνας Μαστίχας

Κυκλικό κούφωμα οροφής στο Βιομηχανικό Κέντρο Έρευνας Μαστίχας

Στον πρώτο όροφο διατάσσονται περιμετρικά οι χώροι γραφείων, το αναγνωστήριο - βιβλιοθήκη και το μικροβιολογικό εργαστήριο, αφήνοντας έναν κεντρικό χώρο 100 m2 ως αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, με ενίσχυση του φυσικού…
Φωτισμός εισόδου κατοικίας

Φωτισμός εισόδου κατοικίας

Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στη μελέτη φωτισμού της εισόδου της κατοικίας, όπου υλικά και υφές συνδυάζονται αρμονικά.Φωτογραφία: Studiovd.Gr
Γραμμικός κρυφός φωτισμός σε ξενοδοχείο

Γραμμικός κρυφός φωτισμός σε ξενοδοχείο

Σύγχρονος σχεδιασμός lobby ξενοδοχείου, συνδυάζοντας με απόλυτη αρμονία την καμπυλωτή μορφή της σκάλας με τα γραμμικά φωτιστικά στην οροφή, σε γήινες αποχρώσεις.Φωτογραφίες: Nicholas Koenig, ©Rockwell Group

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.