"Πράσινη" όψη σε βιομηχανικό κτίριο

  • G8A Architecture & Urban Planning
  • Rollimarchini Architekten

Η όψη στο βιομηχανικό κτίριο "Jakob Factory" στο Βιετνάμ, με εμβαδό 30.000 τ.μ., διαμορφώνεται μέσω μιας καινοτόμου κατασκευής, με χαρακτηριστικά βιώσιμου σχεδιασμού.

Συνθετικά, η όψη αποκτά ένα χαρακτήρα φιλικό προς το περιβάλλον. Οργανώνεται με φύτευση, η οποία μοιάζει να αναρτάται επάνω σε οριζόντιες πλάκες, που συγκρατώνται από χαλύβδινα σχοινιά, διασφαλίζοντας παράλληλα και πιο ευχάριστους εσωτερικούς χώρους για τους εργαζόμενους.

Οι όψεις καλύπτουν περιμετρικά το κτιριακό συγκρότημα ως μια εξωτερική επιδερμίδα, προστατεύοντάς το από τον ήλιο και τη βροχή. Ταυτόχρονα, ο χειρισμός της "πράσινης" όψης προσφέρει φυσικό αερισμό και συμβάλλει στη ρύθμιση της θερμοκρασίας στο εσωτερικό του κτιρίου, φιλτράροντας τον αέρα. Φωτογραφίες: Hiroyuki Oki.

ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΙΔΕΕΣ

Αποκατάση παλιάς κατοικίας αγροκτήματος

Αποκατάση παλιάς κατοικίας αγροκτήματος

Κοντά στη Σιένα στην Ιταλία, ο αρχιτέκτονας προσάρμοσε τις απαιτήσεις των ιδιοκτητών σε μια παλιά κατοικία, επανασχεδίασε το εσωτερικό της και αποκατέστησε τις προσόψεις της. Φωτογραφίες Pierluigi Dessì.
Εμφανές σκυρόδεμα και δάπεδο τσιμεντοκονίας

Εμφανές σκυρόδεμα και δάπεδο τσιμεντοκονίας

Η εξοχική κατοικία, που βρίσκεται στην Κέα, εντάσσεται αρμονικά στην απότομη πλαγιά. Τα υαλοστάσια, που εκτείνονται μέχρι την οροφή, μεταφέρουν την απρόσκοπτη θέα προς το Αιγαίο στο εσωτερικό της κατοικίας.…
Τοιχοποιία κατοικίας με συμπιεσμένη γη

Τοιχοποιία κατοικίας με συμπιεσμένη γη

Στην κατοικία "Vineyard" στην Πορτογαλία, τμήματα της τοιχοποιίας έχουν κατασκευαστεί με συμπιεσμένη γη, εξασφαλίζοντας μεγαλύτερη θερμική άνεση και παρέχοντας ένα δροσερό περιβάλλον το καλοκαίρι και ήπιο το χειμώνα, με σταθερή…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.