Ξύλινη σκάλα σε τοίχο με εμφανές σκυρόδεμα

  • Estudio GMARQ

Μονοκατοικία στο Μπουένος Άιρες στην Αργεντινή. Η πρόταση του αρχιτεκτονικού γραφείου Estudio GMARQ ήταν να σχεδιαστεί το σπίτι ως ένα λευκό κιβώτιο που στηρίζεται σε όγκους εκτεθειμένου οπλισμένου σκυροδέματος. Στο χώρο του σαλονιού παρατηρούμε τον συνδυασμό ξύλινης σκάλας με τοίχο εμφανούς σκυροδέματος και δάπεδο με πλακίδια μεγάλων διαστάσεων σε χρωματισμούς τσιμεντοκονίας. 
 Η κατοικία ονομάστηκε House N και ολοκληρώθηκε το 2017. Φωτογραφία: Alejandro Peral

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΙΔΕΕΣ

Τοιχοποιία με λιθοπλήρωτα συρματοκιβώτια

Τοιχοποιία με λιθοπλήρωτα συρματοκιβώτια

Οι περιμετρικοί τοίχοι του κτιρίου "Casa Club Bosque Altozano", το οποίο σχεδιάστηκε για να λειτουργήσει ως λέσχη γκολφ, κατασκευάστηκαν από συρμάτινα κιβώτια γεμισμένα με ακανόνιστες πέτρες, ενώ τα ανοίγματα τοποθετήθηκαν…
Πέτρινη εσωτερική επένδυση τοιχοποιίας

Πέτρινη εσωτερική επένδυση τοιχοποιίας

Η κατοικία βρίσκεται στην Μάνη και σχεδιάστηκε από τους hhharchitects. Η πέτρα που χρησιμοποιήθηκε αποτελεί προϊόν εκσκαφής της οικοδομής, μειώνοντας κατά πολύ το κόστος της εμφανούς λιθοδομής. Για τις γωνίες των…
Ανακαίνιση χώρου με προσθήκη μεταλλικών κατασκευών

Ανακαίνιση χώρου με προσθήκη μεταλλικών κατασκευών

Στο πλαίσιο ανακαίνισης μιας νεοκλασικής κατοικίας στα Εξάρχεια, τα επιχρίσματα αφαιρέθηκαν από τους πέτρινους περιμετρικούς τοίχους, ενώ οι μεταλλικές κατασκευές που προστέθηκαν σχεδιάστηκαν έτσι, ώστε να μην παρεμβαίνουν στην ιστορικότητα…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.