Αποκατάσταση παλιάς κατοικίας στη Μάλτα

  • Chris Briffa Architects

Το κτίριο ήταν ένα τυπικό παραδοσιακό σπίτι της Βαλέτα, πρωτεύουσας της Μάλτας, χτισμένο με limestone. Όχι μόνο ήταν τα δωμάτια εξαιρετικά ευρύχωρα, αλλά και απολάμβαναν τη θέα ενός κήπου  έναν στο ισόγειο. Με αυτή την έννοια, το σπίτι ήταν πλήρως εσωστρεφές χωρίς παράθυρα στο δρόμο, και πουθενά μέσα στο σπίτι δεν μπορούσε κανείς να πάρει μια γεύση από ένα μπαλκόνι ή ένα δρόμο της Μάλτας. Στην οροφή όμως, βγαίνοντας από μια μικρή πόρτα μετά το σιντριβάνι, ήταν ο τρούλος της εικονικής βασιλικής Carmelite. Έτσι διαμορφώθηκε εκεί μια σουίτα που καταλήγει στα γύρω τοιχώματα της στέγης, ενώ παράλληλα καταγράφει το πιο διάσημο τρούλο στη Βαλέτα. 'Ολη η κατασκευή σεβάστηκε την ευαίσθητη ισορροπία μεταξύ παλαιού και νέου με τη χρήση παραδοσιακών υλικών όπως  limestone και σύγχρονο σκυρόδεμα. Φωτογραφίες Chris Briffa.

ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΙΔΕΕΣ

Κατοικία από σκυρόδεμα

Κατοικία από σκυρόδεμα

Ο δεύτερος όροφος της μονοκατοικίας στην Μελβούρνη είναι κατασκευασμένος σαν "κουτί" από εμφανές σκυρόδεμα. Τα υαλοστάσια τοποθετούνται σε βάθος, ώστε να έχουν την αναγκαία ηλιοπροστασία. Φωτογραφία Derek Swalwell.
Φιλικά φυσικά υλικά σε κατοικία

Φιλικά φυσικά υλικά σε κατοικία

Η κατοικία, στην Βομβάη, είναι προσεκτικά τοποθετημένο σε ένα οικόπεδο με πολλά παλιά δέντρα μάνγκο. Οι αποστάσεις του από τα δέντρα είναι αρκετές για να εξασφαλιστεί ότι το δίκτυο των…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.