Τζάκι ενσωματωμένο στο υαλοστάσιο καθιστικού

Πρόκειται για την κύρια κατοικία ζευγαριού από τη Γαλλία, που αποφάσισε να ζήσει μόνιμα στη νότια Κρήτη λίγο έξω από τον οικισμό Κεραμές του νομού Ρεθύμνου. 
Η επιθυμία του ζευγαριού για μια όσο το δυνατόν μεγαλύτερη οπτική επαφή με το θαυμάσιο κρητικό τοπίο και το Λιβυκό Πέλαγος με τα νησιά Παξιμάδια και την Τριόπετρα, οδήγησε στη χρήση μεγάλων υαλοστασίων στους χώρους διημέρευσης, τα οποία προστατεύτηκαν με τη σειρά τους από το δυνατό κρητικό ήλιο με μεγάλους προβόλους από οπλισμένο σκυρόδεμα, αποφεύγοντας κάθετα στοιχεία (κολώνες) που θα διατάρασσαν αυτήν την επαφή.
Το τζάκι έχει την εστία ως μοναδικό στοιχείο στο εσωτερικό του σαλονιού κρατώντας τον κορμό στο εξωτερικό του σπιτιού μαζί με την καμινάδα, γεγονός που κάνει την παρουσία του εξαιρετικά διακριτική. Φωτογραφίες: Ιωάννης Κανδυλάκης

ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΙΔΕΕΣ

Τζάκι σε βεράντα

Τζάκι σε βεράντα

Σε ένα σπίτι όπου ο εσωτερικός χώρος είναι σε συνέχεια με τον εξωτερικό, το τζάκι δίνει ζωή στο καθιστικό της Βεράντας. Pilbrow Residence στη νέα Ζηλανδία.
Σύνθεση καθιστικού με τζάκι

Σύνθεση καθιστικού με τζάκι

Σύνθεση καθιστικού σε διαμέρισμα στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, η οποία ενσωματώνει το τζάκι, την τηλεόραση και χώρο αποθήκευσης. Φωτογράφος: Ιωάννα Ρουφοπούλου
Γωνιακό τζάκι με αδρή τσιμεντοκονία

Γωνιακό τζάκι με αδρή τσιμεντοκονία

Σε ανακαίνιση διαμερίσματος στην Πολιτεία, το γωνιακό τζάκι, το οποίο επενδύεται με φυσικό κονίαμα σκούρου χρώματος, διαχωρίζει και ταυτόχρονα ενοποιεί το καθιστικό με το χώρο της τραπεζαρίας. Φωτογραφίες: Γιώργος Σφακιανάκης.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.