Ελαύθερο κεντρικό τζάκι σε μονοκατοικία

  • Bourgeois/Lechasseur Architects

Ακατέργαστο σκυρόδεμα, λευκός κέδρος και τεράστιες επιφάνειες από γυαλί ορίζουν αυτό το γεμάτο  φως σπίτι, κοντά σε ένα χιονοδρομικό κέντρο. Η "Villa Vingt" βρίσκεται στην πόλη Lac-Beauport στο βόρειο Κεμπέκ. Το σπίτι των 361 τετραγωνικών μέτρων βρίσκεται σε πλαγιές κοντά σε χιονοδρομικό θέρετρο. Η μεγάλη, κεκλιμένη στέγη εκτείνεται πολύ έξω ​​από τους εξωτερικούς τοίχους και στεγάζει ένα υπαίθριο deck. Η κύρια είσοδος του σπιτιού βρίσκεται στο κατώτερο επίπεδο. Στο κέντρο του σπιτιού υπάρχει ένας χώρος διπλού ύψους με κλιμακοστάσιο, στο κέντρο του οποίου δεσπόζει το τζάκι, που τοποθετείται πάνω σε ένα εμφανή τσιμεντένιο τοίχο. Η φωτογραφία είναι του Adrien Williams.

ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΙΔΕΕΣ

Τζάκι με γυψοσανίδα

Τζάκι με γυψοσανίδα

Τζάκι σε κατοικία στη Λεμεσό, όπου οι οπές με μια εικαστική διαρρύθμιση στη γυψοσανίδα βοηθούν στη θέρμανση του χώρου. Αρχιτέκτων: Γιώργος Παπαδόπουλος RIBA - Σκηνοτεχνική.
Τζάκι σε βεράντα

Τζάκι σε βεράντα

Σε ένα σπίτι όπου ο εσωτερικός χώρος είναι σε συνέχεια με τον εξωτερικό, το τζάκι δίνει ζωή στο καθιστικό της Βεράντας. Pilbrow Residence στη νέα Ζηλανδία.
Η καμινάδα ως διακοσμητικό στοιχείο της όψης

Η καμινάδα ως διακοσμητικό στοιχείο της όψης

Η καμινάδα ενσωματώνεται οργανικά στην όψη της κατοικίας. Η επιλογή των υλικών και η λιτή ογκοπλαστική διάρθρωση του κτιριακού όγκου συμβάλλουν στην ανάδειξη των επί μέρους δομικών / κατασκευαστικών στοιχείων.…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.