Φυτεμένη στέγη σε κατοικία διακοπών

  • Mapos

Μια εξοχική κατοικία σε ένα καταπράσινο λόφο με θέα στον κόλπο του Long Island, καλύπτεται από ακατέργαστο ξύλο, χάλυβα και σκυρόδεμα, ώστε να ενσωματώνεται απόλυτα στο περιβάλλον. Σχεδιασμένο για μια οικογένεια, το μακρόστενο κτίριο βρίσκεται στην κορυφή ενός λόφου. Το κτίριο εκτείνεται από την ανατολή προς τη δύση για να ακολουθήσει την πλαγιά του, έτσι ώστε να φαίνεται σχεδόν σαν να βγαίνει από το έδαφος. Επίσης ενσωματωμένη στο έδαφος είναι μια βεράντα με επίπεδα, η οποία έχει υπέροχη θέα και τελειώνει σε μια πισίνα υπερχείλισης. Η οροφή του "Peconic House" είναι καλυμμένη με θάμνους για να ταιριάζει με τους πράσινους τόνους του περιβάλλοντος και των δέντρων. Συνεχίζοντας τη σύνθεση της κατοικίας,  για να συνδυάσει το σπίτι στο περιβάλλον του, ο αρχιτέκτονας επέλεξε μια γήινη παλέτα υλικών για το εξωτερικό περίβλημα. Φωτογραφίες Michael Moran.

 

ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΙΔΕΕΣ

Ξύλινη στέγη

Ξύλινη στέγη

Ξύλινη εμφανής στέγη στην μονοκατοικία St. Barths Residence, Γαλλία. Φωτογραφία Robert Moore Brown.
Φυτεμένα δώματα σε παραθαλάσσια κατοικία

Φυτεμένα δώματα σε παραθαλάσσια κατοικία

Τα φυτά που είναι διατεταγμένα σε καλιτεχνικά σχέδια, καλύπτουν τη στέγη και αρκετούς εξωτερικούς τοίχους της παραθαλάσσιας κατοικίας από εμφανές σκυρόδεμα, στο Puerto Vallarta στο Μεξικό. Φωτογραφία του Jaime Navarro.
Ξύλινη στέγη με σύνθετα ζευκτά

Ξύλινη στέγη με σύνθετα ζευκτά

Διαμόρφωση σοφίτας σε διώροφη σουίτα ξενοδοχείου στην Παλαιά Πόλη Χανίων. Τα σύνθετα ζευκτά της οροφής χρησιμοποιούνται ως κύριο συνθετικό στοιχείο, που συμμετέχει καταλυτικά στην ταυτότητα του χώρου. Φωτογραφία: Χρήστος Δράζος.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.