Σύστημα σκίασης με ξύλινα κατακόρυφα στοιχεία

  • Ingenhoven Architects

Ένας εσωτερικός περιμετρικός εξώστης διαμορφώνεται σε κτίριο παιδικού σταθμού, στο Freuburg της Γερμανίας. Τα μεγάλα ανοίγματα περιβάλλονται από ένα σύστημα κατακόρυφων ξύλινων δοκίδων, με εναλλασσόμενη πυκνότητα, για τον έλεγχο της ηλιακής ακτινοβολίας. Φωτογραφία: Ingenhoven Architects

Ktirio Freuburg 01

ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΙΔΕΕΣ

Κινούμενα πετάσματα σκίασης όψης

Κινούμενα πετάσματα σκίασης όψης

Μεταλλικά διάτρητα πετάσματα στην όψη που κινούνται με αισθητήρες διαμορφώνουν την αισθητική του κτιρίου και προστατεύουν το εσωτερικό από τις καιρικές συνθήκες, χωρίς να εμποδίζουν τη θέα από μέσα. Εστιατόριο…
Μεταλλική κατασκευή με ξύλινες περσίδες

Μεταλλική κατασκευή με ξύλινες περσίδες

Στη δυτική όψη της κατοικίας τοποθετείται μια μεταλλική κατασκευή με ξύλινες περσίδες που εξελίσσεται σε πέργκολα στο δώμα, έτσι ώστε ο κήπος του ισογείου να ενοποιείται με τον κήπο του…
Σκίαση υπαίθριων χώρων

Σκίαση υπαίθριων χώρων

Μεταλλικοί διώροφοι σκελετοί φέρουν ξύλινες δοκούς για σκίαση των βεραντών, ενώ ενισχύουν γεωμετρικά τον ορθογωνικό κάνναβο του κτιρίου. Φωτογραφίες: Γιώργος Βρεττάκος - Δημήτρης Μπενέτος

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.