Σκάλα με σκαλοπάτια πακτωμένα

Η κατοικία στην Ιξιά της Ρόδου αναπτύσσεται σε τρεις στάθμες. Η πρόσβαση γίνεται από την ανώτερη στάθμη, στον όροφο, όπου βρίσκονται επίσης ένα γραφείο και το κύριο υπνοδωμάτιο. Στη μεσαία στάθμη αναπτύσσονται το καθιστικό, η τραπεζαρία, η κουζίνα και άλλοι βοηθητικοί χώροι, ενώ στην πρώτη στάθμη βρίσκονται ένας ξενώνας, το καθημερινό και χώροι για την εξυπηρέτηση της πισίνας. Η σκάλα που ενώνει τις στάθμες κατασκευάστηκε με σκαλοπάτια από εμφανές σκυρόδεμα πακτωμένα στον τοίχο. Φωτογραφίες: Μπάμπης Λουιζίδης.

ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΙΔΕΕΣ

Κλιμακοστάσιο με γυάλινη οροφή

Κλιμακοστάσιο με γυάλινη οροφή

Στο τελευταίο επίπεδο κλιμακοστασίου κατασκευάστηκε κεκλιμένο υαλοπέτασμα. Κατοικία στη Θεσσαλονίκη. Φωτογραφία Γιάννης Ψαθάς.
Σκυρόδεμα, ξύλο και γυαλί σε σκάλα

Σκυρόδεμα, ξύλο και γυαλί σε σκάλα

Το φως από τον φεγγίτη φωτίζει άπλετα τις υφές και τα χρώματα των υλικών. Σκυρόδεμα, ξύλο και γυαλί σε αρμονικό συνδυασμό. Κατοικία στο Beverly Hills, California. Φωτογραφία Joe Fletcher.
Σκάλα με πολυχρηστικό χαρακτήρα

Σκάλα με πολυχρηστικό χαρακτήρα

Βασικό στόχο στην αποκατάσταση της παλαιάς αγροτικής κατοικίας στην Πορτογαλία, αποτέλεσε η διατήρηση και ανάδειξη του αρχικού παραδοσιακού χαρακτήρα της, μέσα από την ενσωμάτωση σύγχρονων μορφών και υλικών. Τα ξύλινα…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.