Σκάλα με πολυχρηστικό χαρακτήρα

  • HBG Arquitectos

Βασικό στόχο στην αποκατάσταση της παλαιάς αγροτικής κατοικίας στην Πορτογαλία, αποτέλεσε η διατήρηση και ανάδειξη του αρχικού παραδοσιακού χαρακτήρα της, μέσα από την ενσωμάτωση σύγχρονων μορφών και υλικών. Τα ξύλινα στοιχεία και οι μεταλλικές λεπτομέρειες συνυπάρχουν αρμονικά με τον πέτρινο τοίχο. Στο εσωτερικό, οι κύριοι χώροι (το καθιστικό, η κουζίνα και η τραπεζαρία) οργανώνονται με τρόπο ενιαίο, ενώ τα υπνοδωμάτια στεγάζονται στον ημιώροφο.
Ο χώρος του κλιμακοστασίου αναδεικνύεται σε κεντρικό σημείο του χώρου, καθώς διαμορφώνεται ως μια ειδική κατασκευή, που συνδυάζει το ξύλο και το σκυρόδεμα. Ενσωματώνοντας έναν πολυχρηστικό χαρακτήρα, τα πατήματα της σκάλας επεκτείνονται ως χαράξεις στο χώρο και μετατρέπονται σε διαφορετικές χρήσεις, όπως πάγκος τραπεζαρίας, τραπέζι και καθιστική επιφάνεια. Casa Rural στην Πορτογαλία. Φωτογραφίες: Ricardo Oliveira Alves.

ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΙΔΕΕΣ

Γυάλινη σκάλα

Γυάλινη σκάλα

Σκάλα με γυάλινα πακτωμένα σκαλοπάτια σε κατοικία στο Winchester της Αγγλίας. Φωτογραφία Martin Gardner.
Μεταλλική ανάλαφρη σκάλα σε ανακαινισμένη κατοικία

Μεταλλική ανάλαφρη σκάλα σε ανακαινισμένη κατοικία

Το ξύλινο δάπεδο "ανεβαίνει" και σχηματίζει μια πλάτη πάνω στον πέτρινο τοίχο, προκειμένου να στηρίξει τη μεταλλική ανάλαφρη σκάλα. Αποκατάσταση κατοικίας με προσθήκη παταριού στην Ισπανία. Φωτογραφίες: Jordi Anguera.
Σκάλα με γυάλινο διαχωριστικό

Σκάλα με γυάλινο διαχωριστικό

Ένα πολύ μοντέρνο μίνιμαλ κτίριο κοντά σε ποτάμι στη Πολωνία. Διάφανο στο ισόγειο, σε άμεση επαφή με τον περιβάλλοντα χώρο. Η ίδια διαφάνεια εκφράζεται και στην σκάλα, που έχει σκαλοπάτια…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.