Μεταλλική σκάλα σε ανακαινισμένο κτίριο

  • Ru00c4S Studio

Η κατοικία "La Diana" προέρχεται από τη συνένωση ενός παλιού  εμπορικού χώρου και ενός διαμερίσματος στη Βαρκελώνη. Εμβαδό 136,0 m². Υπεύθυνοι Αρχιτέκτονες Clàudia Raurell, Joan Astallé, Marc Peiró. Η αρχιτεκτονική στρατηγική βασίστηκε στη διάτρηση της υπάρχουσας πλάκας για να δημιουργηθεί ένα αρκετά μεγάλο άνοιγμα που θα ενεργοποιούσε τη σχέση σε τομή μεταξύ των δύο ορόφων και στο οποίο τοποθετείται η σκάλα, η οποία είναι κατακερματισμένη σε δύο μέρη, προσφέροντας μια πιο ανθρώπινη κλίμακα στο ισόγειο χάρη σε μία μεταλλική πλατφόρμα, που λειτουργεί ως ενδιάμεση στάση και ταυτόχρονα διαχωρίζει το καθιστικό και την κουζίνα. Φωτογραφίες Adria Goula.

 

ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΙΔΕΕΣ

Κρεμαστή μεταλλική σκάλα

Κρεμαστή μεταλλική σκάλα

Σε ένα ανακαινισμένο διαμέρισμα στο Brooklyn, οι κοινόχρηστοι χώροι είναι ενιαίοι και η σκαλα παίζει το ρόλο ενός διαφανούς διαχωριστικού ανάμεσα στην τραπεζαρία και το καθιστικό. 
Η σκάλα ως στοιχείο διασφάλισης της θέας

Η σκάλα ως στοιχείο διασφάλισης της θέας

Καθόλη την άνοδο προς τον πρώτο όροφο, η σκάλα λειτουργεί ως αρχιτεκτονικό στοιχείο που διατηρεί και διευκολύνει τη θέα προς τον υπαίθριο χώρο, όπου διαμορφώνεται η πισίνα. Τα επίπεδα μεταλλικά…
Εσωτερική σκάλα με κατακόρυφα ξύλινα στοιχεία

Εσωτερική σκάλα με κατακόρυφα ξύλινα στοιχεία

Στη μονοκατοικία Aldoar House στο Πόρτο, η εσωτερική σκάλα, τοποθετημένη στο κέντρο της κατοικίας απέναντι από τον ανελκυστήρα, είναι εξ ’ολοκλήρου φτιαγμένη από ξύλο με κατακόρυφα στοιχεία, τα οποία λειτουργούν…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.