Σκάλα - βιβλιοθήκη σε διαμέρισμα στο Άμστερνταμ

  • i29

Σε αυτό το διαμέρισμα στο Άμστερνταμ, ο σχεδιασμός της κλίμακας, πέραν της σύνδεσης των δύο ορόφων, είναι επηρεασμένος από την επαγγελματική ενασχόληση των ιδιοκτητών με το βιβλίο και τις τέχνες. Η ανάδειξη της καλλιτεχνικής συλλογής αποτελεί την αρχική ιδέα, με βάση την οποία η κλίμακα λειτουργεί στο ισόγειο ως αποθηκευτικός χώρος και βιβλιοθήκη, λειτουργώντας ως διαχωριστικό από το καθιστικό και επεκτείνεται με τον ίδιο τρόπο και στον επάνω όροφο. Το ξύλο και οι αποχρώσεις του γκρι κυριαρχούν στην κατασκευή και έρχονται σε αντίθεση με τα πολύχρωμα έργα τέχνης και βιβλία, αναδεικνύοντας τη μοντέρνα αισθητική του χώρου.
Φωτογραφίες: i29 / Ewout Huibers

ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΙΔΕΕΣ

Ξύλινη επένδυση σκάλας

Ξύλινη επένδυση σκάλας

Ο χώρος εισόδου διαχωρίζεται με κατακόρυφα ξύλινα στοιχεία από το καθιστικό. Με το ίδιο ξύλο επενδύεται και η σκάλα που οδηγεί στον όροφο. Κατοικία στη Λεμεσό. Αρχιτεκτονική μελέτη Μαρίνος Μαρίνου.…
Ξύλινη σκάλα πακτωμένη σε πέτρινο τοίχο

Ξύλινη σκάλα πακτωμένη σε πέτρινο τοίχο

Οι εξωτερικοί τοίχοι του κτιρίου είναι από φέρουσα λιθοδομή, πάχους 70 cm, εμφανή στο ισόγειο και επιχρισμένη με χρωματιστό επίχρισμα στον όροφο. Το σκυρόδεμα που χρησιμοποιήθηκε για τις πλάκες και…
Σκάλα με πακτωμένα σκαλοπάτια

Σκάλα με πακτωμένα σκαλοπάτια

Η κρεμαστή σκάλα της μονοκατοικίας στην Καβάλα, αποτελείται από κοιλοδοκούς, πακτωμένες στο τοιχίο του κτιρίου και επενδυμένες με ξύλο. Κατόπιν πραγματοποιήθηκε εφαρμογή κονιάματος επάλειψης. Φωτογραφία: Μαρία Τσακίρη.  

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.