Χώρος πισίνας σε συνέχεια του φυσικού τοπίου

Η θερινή κατοικία βρίσκεται στην περιοχή Τούρλος Μυκόνου, σε απόσταση 200 m από την παραλία, ενώ προσφέρει πανοραμική θέα στη χώρα της Μυκόνου, στο βαθύ μπλε του Αιγαίου και στη Σύρο.
Ο διάλογος του κτιρίου με τον περιβάλλοντα χώρο και η σχέση τόπου και τοπίου εκφράζονται μέσω της κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής και των έντονων σχεδιαστικών λεπτομερειών. Ο περιβάλλων χώρος και η ανάπτυξη της κατοικίας σε εσωτερικό και εξωτερικό γίνεται μέσω κλιμακωτών διαβαθμίσεων, δημιουργώντας μία αφηγηματική ακολουθία χώρων με κοινή αισθητική αλλά διαφορετική χρήση.
Η βραχώδης τοπογραφία και η μεγάλη κλίση του οικοπέδου αποτέλεσαν πρόκληση για την κατασκευή τόσο των κτιριακών στοιχείων όσο και του περιβάλλοντα χώρου. Tα βράχια και οι μεγάλες επιφάνειες αντιστήριξης από εμφανή λιθοδομή τοπικής πέτρας επικοινωνούν με τρόπο που επιτρέπουν στους κοινόχρηστους χώρους να αφομοιωθούν από το περιβάλλον. Architecture & Design: DEZONE Archi+. Φωτογραφίες: Voumvakis Architectural Photography.

ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΙΔΕΕΣ

Πισίνα μονοκατοικίας

Πισίνα μονοκατοικίας

Η πισίνα σε συνέχεια του κτιριακού όγκου, διαμορφώνει τον άμεσο υπαίθριο χώρο, και καταλήγει σε ξύλινο deck με μια ελιά. Κατοικία στην Κηφισιά.
Καθιστικό με ενσωματωμένη πέργκολα

Καθιστικό με ενσωματωμένη πέργκολα

Ένα ξύλινο καθιστικό "βυθισμένο" στο έδαφος, το οποίο προεκτείνεται σε πέργκολα με ξύλινα στοιχεία για σκίαση στο οινοποιείο "Le Monde"στη βορειοδυτική Ιταλία με αρχιτεκτονική μελέτη  Alessandro Isola. Ο αρχιτέκτονας ονόμασε το έργο…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.