Πισίνα σε επαφή με το διώροφο καθιστικό κατοικίας

Το οικόπεδο, στο τέλος του τελευταίου οικοδομικού τετραγώνου του νέου σχεδίου πόλεως, αγναντεύει προς τα δυτικά και τα βόρεια το φυσικό τοπίο του Ακρωτηρίου Χανίων. Μια πολυμελής οικογένεια με παιδιά και εγγόνια, η οποία ζει και εργάζεται εκτός Ελλάδας, αλλά με ισχυρούς δεσμούς με την περιοχή των Χανίων, επέλεγε αυτό το μικρό κομμάτι γης για να ζει μεγάλα διαστήματα καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, συνδυάζοντας εργασία και διακοπές. Στο ισόγειο της νότιας πτέρυγας οργανώθηκαν οι χώροι υποδοχής με αυξημένο ύψος στο χώρο του καθιστικού, ενώ στον όροφο ο ιδιωτικός χώρος με το κυρίως υπνοδωμάτιο - γραφείο. Οι πέτρες της λιθοδομής προήλθαν από την εκσκαφή του υπογείου και των θεμελίων της κατοικίας. Οι ημιυπαίθριοι χώροι μαζί με τις υγρές επιφάνειες και τις φυτεύσεις συμπληρώνουν οργανικά το κυρίως κτίριο σε μια συνολική διαμόρφωση της ιδιοκτησίας.
Φωτογραφίες: Δημήτρης Καλαποδάς, Γιάννης Λουκής

ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΙΔΕΕΣ

Πισίνα στο δώμα

Πισίνα στο δώμα

Πισίνα στην τελευταία στάθμη πολυκατοικίας, σε συνέχεια με το υπνοδωμάτιο και με θέα το Λυκαβητό και την Ακρόπολη.
Πισίνα μονοκατοικίας

Πισίνα μονοκατοικίας

Η πισίνα σε συνέχεια του κτιριακού όγκου, διαμορφώνει τον άμεσο υπαίθριο χώρο, και καταλήγει σε ξύλινο deck με μια ελιά. Κατοικία στην Κηφισιά.
Ξύλινο deck

Ξύλινο deck

Ξύλινο deck σε χώρο πισίνας σε εξοχική κατοικία στις Σπέτσες. Φωτογραφίες: Νίκος Δανιηλίδης, Αλέξανδρος N. Τομπάζης

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.