Σύνδεση της κουζίνας με το χώρο του καθιστικού

Στο πλαίσιο αναδιαμόρφωσης μιας κατοικίας στο Διόνυσο, η κουζίνα "ανοίγει" προς τους χώρους διημέρευσης, με σκοπό την οπτική αλλά και ουσιαστική επικοινωνία. Παράλληλα, ο χώρος της κουζίνας διαμορφώνεται με κριτήρια εργονομικού σχεδιασμού, προκειμένου να αξιοποιεί τον άπλετο φωτισμό και να λειτουργεί ως συνέχεια της τραπεζαρίας. Φωτογραφίες: Δημήτρης Κλεάνθης.

KTIRIO DIONYSOS 01

ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΙΔΕΕΣ

Κουζίνα με νησίδα

Κουζίνα με νησίδα

Διαμόρφωση χώρου κουζίνας με λευκό έπιπλο κουζίνας, χυτό δάπεδο σκυροδέματος και ξύλινες επενδύσεις σε τοίχους και οροφή. Κατοικία Energy στο Farschweiler της Γερμανίας. 
Κουζίνα  σε λευκή απόχρωση δίπλα σε αίθριο

Κουζίνα σε λευκή απόχρωση δίπλα σε αίθριο

Επιδίωξη του σχεδιασμού ήταν η οργάνωση των χώρων του κτιρίου μέσα από την επαφή με τη φύση αλλά και η αξιοποίηση του τοπικού κλίματος. Η ενσωμάτωση βιοκλιματικών στοιχείων όπως το…
Καθιστικό σε ορεινη παραθεριστική κατοικία

Καθιστικό σε ορεινη παραθεριστική κατοικία

Ένα οικογενειακό "καταφύγιο" στην έρημο του Αϊντάχο, κατασκευασμένο με πέτρινη βάση για να αποφύγει τις πλημμύρες και να προσφέρει την καλύτερη θέα στο γύρω τοπίο. Το "Teton Residence¨ είναι ένα…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.