Μια μικρή εργονομική κουζίνα

  • YLAB Arquitectos

Το διαμέρισμα Argentona φιλοξενεί ένα ζευγάρι από τη Νορβηγία σε περιόδους διακοπών. Επιθυμούσαν λοιπόν μια πολύ μικρή, αλλά εργονομική κουζίνα για να έχουν περισσότερο χώρο διαβίωσης και να διατηρούνται καθαρές οι συσκευές και τα σκεύη όταν λείπουν. Επειδή δε, σπάνια μαγειρεύουν, δεν ήθελαν οι συσκευές να κατακλύσουν το χώρο. Έγιναν λοιπόν μεγάλα ψηλά ντουλάπια για το μαγείρεμα, τα σερβίτσια, το μπαρ και μια γωνιά πρωινού. Καθένα κατέχει τις κατάλληλες συσκευές, πρίζες και αποθήκευση για το σκοπό του. Και όταν μια συγκεκριμένη ζώνη δεν χρησιμοποιείται, οι πόρτες της μπορούν να κλείσουν. 

ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΙΔΕΕΣ

Κουζίνα με διχρωμία

Κουζίνα με διχρωμία

Ξύλινα συρόμενα πετάσματα, που κρύβουν τους αποθηκευτικούς χώρους της κουζίνας, συνδυάζονται με νησίδα μαύρου χρώματος. Κουζίνα σε μονοκατοικία στο Άμστερνταμ.
Κουζίνα με σκυρόδεμα

Κουζίνα με σκυρόδεμα

Το γυαλισμένο δάπεδο σκυροδέματος, "συνεχίζει" και στην νησίδα της κουζίνας και δένει αρμονικά με το ξύλο, και τις ανοξείδωτες επιφάνειες. Κατοικία Clovelly Residence στο Σύδνεϊ , Αυστραλία. Φωτογράφος Steve Back.
Δίχρωμη κουζίνα

Δίχρωμη κουζίνα

Κουζίνα σε λιτή γραμμή, με λευκή λάκα και γκρίζες επιφάνειες ξύλου, σε δάπεδο ξύλινο γκρί. Κατοικία "Orchard House" στο Sagaponack της Νέας Υόρκης. Φωτογραφία Matthew Carbone.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.