Μια μικρή εργονομική κουζίνα

  • YLAB Arquitectos

Το διαμέρισμα Argentona φιλοξενεί ένα ζευγάρι από τη Νορβηγία σε περιόδους διακοπών. Επιθυμούσαν λοιπόν μια πολύ μικρή, αλλά εργονομική κουζίνα για να έχουν περισσότερο χώρο διαβίωσης και να διατηρούνται καθαρές οι συσκευές και τα σκεύη όταν λείπουν. Επειδή δε, σπάνια μαγειρεύουν, δεν ήθελαν οι συσκευές να κατακλύσουν το χώρο. Έγιναν λοιπόν μεγάλα ψηλά ντουλάπια για το μαγείρεμα, τα σερβίτσια, το μπαρ και μια γωνιά πρωινού. Καθένα κατέχει τις κατάλληλες συσκευές, πρίζες και αποθήκευση για το σκοπό του. Και όταν μια συγκεκριμένη ζώνη δεν χρησιμοποιείται, οι πόρτες της μπορούν να κλείσουν. 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΙΔΕΕΣ

Κουζίνα με ξύλο σε παραθεριστική κατοικία

Κουζίνα με ξύλο σε παραθεριστική κατοικία

Η κατοικία, που ονομάζεται The Farm, βρίσκεται μια ώρα ανατολικά του Τορόντο, σε μια ήσυχη περιοχή που περιβάλλεται από γεωργική γη και ένα προστατευόμενο δάσος. Η κατοικία αποτελείται από διάφορες…
Επιμήκης κουζίνας με κεντρική νησίδα

Επιμήκης κουζίνας με κεντρική νησίδα

Σε εξοχική κατοικία στην Κυπαρισσία, ο χώρος της κουζίνας διαμορφώνεται με μία γραμμική νησίδα κατά μήκος των ανοιγμάτων, δημιουργώντας ένα διάλογο μεταξύ της καθαρής γεωμετρίας και της κατάφυτης θέας. Ταυτόχρονα,…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.