Λευκή κουζίνα σε μονοκατοικία στον Καναδά

  • MU Architecture

Η κατοικία βρίσκεται κοντά στα σύνορα των ΗΠΑ στο Κεμπέκ. Φωλιασμένο στις απότομες ακτές της λίμνης Memphremagog "βλέπει" σε ένα ήσυχο απομονωμένο κόλπο.
Η κουζίνα, που  είναι σε συνέχεια με το καθιστικό, όπως και το έπιπλο του τζακιού που κρύβει την τηλεόραση, σχεδιάστηκαν μέχρι τις ελάχιστες λεπτομέρειες για να καλύψουν όλες συσκευές. Το λευκό των ντουλαπιών της κουζίνας δίνει την αίσθηση της συνέχεια με τους λευκούς τοίχους, ενώ στη νησίδα από λευκό μάρμαρο, "ανεβαίναι" το ξύλο από το δάπεδο με μεγάλες λωρίδες από δρυς. Φωτογραφίες: Stéphane Groleau.

ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΙΔΕΕΣ

Κουζίνα με σκυρόδεμα

Κουζίνα με σκυρόδεμα

Το γυαλισμένο δάπεδο σκυροδέματος, "συνεχίζει" και στην νησίδα της κουζίνας και δένει αρμονικά με το ξύλο, και τις ανοξείδωτες επιφάνειες. Κατοικία Clovelly Residence στο Σύδνεϊ , Αυστραλία. Φωτογράφος Steve Back.
Διαχωριστικό κουζίνας

Διαχωριστικό κουζίνας

Οι δύο τοίχοι της κουζίνας αποξηλώθηκαν και τη θέση τους πήραν στη μία πλευρά μια διάτρητη επιφάνεια από ξύλινες περσίδες και στην άλλη δύο γυάλινες συρόμενες επιφάνειες. Φωτογραφία: George Fakaros
Κουζίνα κατοικίας σε συνέχεια με κλειστές αυλές

Κουζίνα κατοικίας σε συνέχεια με κλειστές αυλές

Ο χώρος καθιστικού-τραπεζαρίας με την ανοιχτή κουζίνα λειτουργεί σαν ανοιχτός χώρος σε διάλογο με τις πράσινες εσωτερικές αυλές της κατοικίας. Αυτή η αίσθηση ενισχύεται από διάφορα ανοίγματα στην οροφή που…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.