Κουζίνα σε ελεύθερη τοποθέτηση

Ένας πορτοκαλεώνας, στις παρυφές του ιστορικού οικισμού Κοντομαρί της επαρχίας Κυδωνίας στο Νομό Χανίων, είναι ο μεσογειακός τόπος αυτού του μικρού οικιστικού συμπλέγματος. Η κουζίνα τοποθετήθηκε ως νησίδα κεντρικά ενός ζωτικού χώρου κυκλοφορίας ώστε να ενθαρρύνεται η χρήση της, ενώ παράλληλα αποτρέπεται η επαφή τους με τη λιθοδομή, καθώς η ακρίβεια και η λεπτότητα της κατασκευής της δύσκολα μπορεί να συνδεθεί με την "άγρια" τυχαιότητα της λίθινης μάζας. Το αρμολόγημα της λιθοδομής περιέχει συνδυασμό φυσικών γαιών (ώχρα), ώστε κατά την εφαρμογή του πάνω στις πέτρες της επιφάνειας να "εξημερώνει" και να "οικειοποιεί" την άγρια φύση αυτής της χειροποίητης κατασκευής. Εσωτερικά, ο σχεδιασμός όλων των τελειωμάτων έγινε με αφαιρετική πρόθεση ώστε η ανάλαφρη παρουσία τους να βρίσκεται σε αντίθεση με τη βαριά μάζα της λιθοδομής. Φωτογραφία Δ. Καλαποδάς.

ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΙΔΕΕΣ

Λευκή κουζίνα & εμφανές σκυρόδεμα

Λευκή κουζίνα & εμφανές σκυρόδεμα

Εμφανές σκυρόδεμα και άσπρες επιφάνειες επένδυσης για την κουζίνα συνθέτουν ένα άκρως μοντέρνο χαρακτήρα στην εσωτερική διαμόρφωση. Kατοικία στα Λατσιά της Κύπρου.
Κουζίνα σε λευκή λάκα

Κουζίνα σε λευκή λάκα

Η κουζίνα σε λευκούς χρωματισμούς με μίνιμαλ σχεδιασμό χωρίς πόμολα. Το ψυγείο και οι αποθηκευτικοί χώροι συνυπάρχουν αρμονικά. Φωτογραφία: Τζάτζος Δημήτρης

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.