Κουζίνα με τσιμεντοκονία σε ανακαίνιση διαμερίσματος

Αυτό το διαμέρισμα στον τελευταίο όροφο οικοδομής στην Βαρκελώνη, έχει θέα στο λιμάνι. Μια συμπαγής, εσωστρεφής κατοικία ενός ζευγαριού, αναδιαμορφώθηκε ριζικά. Η τετράγωνη κάτοψη του διαμερίσματος οργανώνεται γύρω από μια συμπαγή ξύλινη καμπίνα, όπου βρίσκονται η τουαλέτα, οι ντουλάπες, το δωμάτιο πλυντηρίων και οι εγκαταστάσεις. Οι κύριες χρήσεις του χώρου είναι συμμετρικά ισορροπημένες γύρω από την καμπίνα. Ένας καθαρός λευκός όγκος καθορίζει τη νησίδα της κουζίνας. Τοποθετημένη στον ανοιχτό χώρο δίνει την εντύπωση ότι αιωρείται πάνω στο πάτωμα, δημιουργώντας ένα κομψό περιβάλλον μέσα στην κατά τα άλλα μινιμαλιστική αρχιτεκτονική. Η ενδοδαπέδια θέρμανση βοηθά στην αποφυγή θερμαντικών σωμάτων στο χώρο. Φωτογραφίες: Jose Hevia

ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΙΔΕΕΣ

Κουζίνα με συρόμενο πάγκο φαγητού

Κουζίνα με συρόμενο πάγκο φαγητού

Διαμόρφωση κουζίνας μς συνεχόμενο συρόμενο πάγκο φαγητου, του οποίου το μήκος προσαρμόζεται ανάλογα με τις ανάγκες. Φωτογραφία Γιώργος Κορδάκης.
Ανοιχτή κουζίνα

Ανοιχτή κουζίνα

Ανοιχτή κουζίνα με άπλετο φως, οροφή από δοκούς σκυροδέματος και βιομηχανικό δάπεδο σε μονοκατοικία στο Κέιπ Τάουν. Αρχιτέκτονες Saota. Φωτογραφία Adam Letch.
Λευκή κουζίνα σε δάπεδο σκυροδέματος

Λευκή κουζίνα σε δάπεδο σκυροδέματος

Λευκή λάκα και φυσικό ξύλο συνθέτουν την κουζίνα, υλικά που αναδεικνύονται και προβάλλονται πάνω στο δάπεδο από σκυρόδεμα σε κατοικία στο Los Angeles. Φωτογραφία Chang Kim.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.