Διαμόρφωση μινιμαλιστικής κουζίνας σε θερινή κατοικία

Η κατοικία βρίσκεται στην περιοχή Τούρλος, Μυκόνου, σε απόσταση 200 m από την παραλία και προσφέρει πανοραμική θέα στη χώρα του νησιού, στο βαθύ μπλε του Αιγαίου και στη Σύρο.
Ο σχεδιασμός του εσωτερικού χώρου αναδεικνύει την απλότητα της κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής μέσω έντονων μινιμαλιστικών αντικειμένων, φυσικών στοιχείων και υλικών. Αυτό αποτυπώνεται χαρακτηριστικά στις ειδικές κατασκευές (πέργκολα, διαχωριστικά, φωτιστικά, έπιπλα) καθώς και στις λεπτομέρειες της "μπλε γραμμής", οι οποίες αποδίδουν νοηματικά τον ορίζοντα. Στόχος των αρχιτεκτόνων ήταν η δημιουργία μιας νέας, σύγχρονης αισθητικής πρότασης, η οποία αποδίδει τα παραδοσιακά στοιχεία της αρχιτεκτονικής της Μυκόνου και δημιουργεί έναν ισορροπημένο σχεδιασμό των χώρων για τον επισκέπτη.
Αρχιτεκτονική μελέτη: DEZONE Archi+.
Φωτογραφίες: Παναγιώτης Βουμβάκης

ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΙΔΕΕΣ

Κουζίνα με σκυρόδεμα

Κουζίνα με σκυρόδεμα

Το γυαλισμένο δάπεδο σκυροδέματος, "συνεχίζει" και στην νησίδα της κουζίνας και δένει αρμονικά με το ξύλο, και τις ανοξείδωτες επιφάνειες. Κατοικία Clovelly Residence στο Σύδνεϊ , Αυστραλία. Φωτογράφος Steve Back.
Κουζίνα με νησίδα από σκυρόδεμα

Κουζίνα με νησίδα από σκυρόδεμα

Κουζίνα με δάπεδο από σκυρόδεμα, νησίδα επίσης από σκυρόδεμα και ντουλάπια σε σκούρο γκρίζο χρώμα. Η ξύλινη ψευδοροφή "ζεσταίνει" τα ψυχρά χρώματα και υποδέχεται τον κρεμαστό απορροφητήρα. Μονοκατοικία στη Μελβούρνη.…
Κουζίνα σε μονοκατοικία στην Εκάλη

Κουζίνα σε μονοκατοικία στην Εκάλη

Τα στοιχεία εσωτερικής επίπλωσης επιλέχθηκαν με τέτοιο τρόπο, ώστε να δημιουργηθεί μια σύνθετη και πολύπλευρη εσωτερική ατμόσφαιρα. Αποτελούν μια συλλογή μοναδικών αντικειμένων που συνδιαλέγονται ιδιαίτερα μεταξύ τους, καθώς προέρχονται από…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.