Μεταλλικές κατασκευές σε διατηρητέο κτίριο

  • ZGF Architects

Η μετατροπή του διατηρητέου κτιρίου σε χώρο γραφείων αξιοποιεί σχεδιαστικά το μέγεθος του αίθριου, προβάλλοντας ταυτόχρονα τα κλασικά στοιχεία, όπως κολώνες και λεπτομέρειες art deco, που συνδέονται με την ιστορία του κτιρίου. Στον κεντρικό χώρο του αιθρίου, με ύψος τεσσάρων ορόφων, ο φυσικός φωτισμός εισχωρεί από την οροφή. Ο χώρος διαμορφώνεται με ενιαία λογική, προσφέροντας ελεύθερους χώρους για τους εργαζομένους, ενώ τα διαφορετικά επίπεδα συνδέονται μέσω ξύλινων και μεταλλικών κλιμακοστασίων. Εγκιβωτισμένες μέσα σε μεταλλικές κατασκευές, ως πρωτότυπα "δενδρόσπιτα", διαμορφώνονται οι αίθουσες συσκέψεων, δίνοντας την αίσθηση ότι αιωρούνται στο χώρο. Η γυάλινη επιδερμίδα των κουτιών, επεκτείνεται καθ’ ύψος και μετατρέπεται σε προστατευτικό κιγκλίδωμα στην οροφή της κάθε αίθουσας. "Expensify Portland Office". Φωτογραφίες: Garrett Rowland.

ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΙΔΕΕΣ

Εστιατόριο σε παλιά αποθήκη

Εστιατόριο σε παλιά αποθήκη

Μία υφιστάμενη αποθήκη διανομής της δεκαετίας του 1930, στο Tennessee των Η.Π.Α., ανακαινίστηκε και χωρίστηκε σε επιμέρους χώρους με κόντρα πλακέ, γυψοσανίδες και έπιπλα από ξύλο. Το δάπεδο έγινε με τσιμεντοκονία,…
Αναδιαμόρφωση αποθήκης σε σύγχρονο εστιατόριο

Αναδιαμόρφωση αποθήκης σε σύγχρονο εστιατόριο

Τίποτα δε θυμίζει σήμερα την παλιά αποθήκη - υπόστεγο αεροσκαφών στην πολυσύχναστη πλέον γειτονιά της Βαλένθια, την Eixample. Σήμερα στη θέση του θα ανακαλύψετε ένα μοναδικά διαμορφωμένο εστιατόριο, το «Merkato».…
Επένδυση τοίχου με ξύλινα πανέλα και κρυφό φωτισμό

Επένδυση τοίχου με ξύλινα πανέλα και κρυφό φωτισμό

Στο lobby του ξενοδοχείου "Sani Dunes", που χωροθετείται στην περιοχή Σάνη της Κασσάνδρας Χαλκιδικής, ο κεντρικός τοίχος της περιοχής του καθιστικού διαμορφώνεται με ξύλινα πετάσματα. Ο τρόπος που τοποθετούνται οι…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.