Κατοικία σε παλιά αποθήκη μπανάνας στη Βαρκελώνη

  • Valentu00ed Albareda

Η αποθήκη χτίστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1900, και χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά για να αποθηκεύει μπανάνες που μεταφερόταν από τα Κανάρια Νησιά, πριν καταστραφεί εν μέρει από πολλές αεροπορικές επιδρομές κατά τη διάρκεια του ισπανικού εμφυλίου πολέμου.Ο αρχιτέκτονας μετέτρεψε την αποθήκη μπανάνας σε τριώροφο διαμέρισμα,  στην γειτονιά Sant Antoni της Βαρκελώνης. Ο αρχιτέκτονας και η ομάδα του ξεκίνησαν κάνοντας μια σειρά δομικών αλλαγών για να κάνουν το κτίριο πιο ζωντανό. Στον πίσω τοίχος του υπάρχοντος υπογείου ανοίχτηκε ένα ζευγάρι θολωτά ανοίγματα για να αποκαλύψει μια μικρή εσωτερική αυλή. Αρκετοί από τους τραχείς πέτρινους τοίχους έχουν μείνει στη θέση τους, προστέθηκαν νέα δρύινα πατώματα παρκέ, ​λευκά ντουλάπια στην κουζίνα και μαύρες καρέκλες τραπεζαρίας. Η φωτογραφία είναι από τον José Hevia.

 

ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΙΔΕΕΣ

Ανακαίνιση νεοκλασικής κατοικίας

Ανακαίνιση νεοκλασικής κατοικίας

Ανακαίνιση νεοκλασικής κατοικίας στα Εξάρχεια. Τα επιχρίσματα αφαιρέθηκαν από τους πέτρινους περιμετρικούς τοίχους, ενώ τα υλικά που προστέθηκαν έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μην παρεμβαίνουν στην ιστορικότητα και…
Τρισδιάστατη ξύλινη επένδυση τοίχου

Τρισδιάστατη ξύλινη επένδυση τοίχου

Στην ανακαίνιση του ξενοδοχείου “Dolce Attica Riviera” στην Αττική, ενσωματώθηκαν δρύινες επενδύσεις στον κεντρικό τοίχο του χώρου αναμονής, με γεωμετρικά μοτίβα. Ο τρισδιάστατος χαρακτήρας τους προσφέρει ενδιαφέρουσες φωτοσκιάσεις, ενώ ταυτόχρονα…
Μεταλλική κατασκευή φύτευσης σε αίθριο

Μεταλλική κατασκευή φύτευσης σε αίθριο

Στο εσωτερικό αίθριο κυριαρχεί η διπλού ύψους μεταλλική κατασκευή για αναρριχώμενες φυτεύσεις. Μέσα από την ειδική αυτή κατασκευή, τα μαύρα σιδερένια στοιχεία αποκτούν υπόσταση μπροστά στο λευκό υπόβαθρο του τοίχου.…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.