Εσωτερικοί κήποι σε χώρο γραφείων

Η ενοποίηση του 3ου και του 4ου ορόφου, μέσω της διάνοιξης διαφορετικού μεγέθους οπών στη μεσαία πλάκα, αποσκοπεί στη σύνδεσή τους για λόγους λειτουργικούς και οπτικούς, αυξάνοντας το σχετικό ύψος του χώρου εργασίας.
Οι χώροι εργασίας οργανώνονται σε υποπεριοχές, με στόχο να μπορούν να φιλοξενήσουν πολλαπλές ομάδες εργασίας, λειτουργώντας ταυτόχρονα ως μία ενιαία περιοχή, με τη χρήση διάφανων χωρισμάτων. Ανάμεσα σε αυτή τη σύνθεση γραφείων, διαμορφώνονται πράσινες νησίδες βλάστησης, οι οποίες χρησιμοποιούνται ως χώροι συνάντησης και χαλάρωσης. Αυτοί οι εσωτερικοί κήποι-δωμάτια, προσδίδουν την αίσθηση του υπαίθριου χώρου εντός του κτιρίου, επανερμηνεύοντας την έννοια του χώρου εργασίας και αποκαθιστώντας την επαφή με τη φύση μέσα στο πυκνά δομημένο περιβάλλον.

Τόσο οι οπές-αίθρια όσο και οι κήποι- δωμάτια, οργανώνουν τις κατόψεις των ορόφων σε οπτικά ενιαίους, αλλά λειτουργικά διαμερισματοποιημένους χώρους, κατ’ αντιστοιχία του λειτουργικού προγράμματος της εργοδότριας εταιρείας. Το κεντρικό κλιμακοστάσιο παίρνει τη μορφή αμφιθεάτρου, με στόχο τη διαμόρφωση ενός σημείου συνάντησης των συναδέλφων αλλά και τη φιλοξενία εκδηλώσεων.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Μαριάννα Μπίστη

ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΙΔΕΕΣ

Δάπεδο και τοίχος από σκυρόδεμα

Δάπεδο και τοίχος από σκυρόδεμα

Το δάπεδο από βιομηχανικό γυαλισμένο σκυρόδεμα και ο τοίχος με το "σανιδωτό" σκυρόδεμα είναι σε χρωματική αρμονία με το βραχώδες τοπίο της εξοχικής κατοικίας στη Νέα Ζηλανδία. Φωτογραφία Marina Mathews.
Χρήση ξύλου για διαμόρφωση καθιστικού

Χρήση ξύλου για διαμόρφωση καθιστικού

Το ξύλο που χρησιμοποιείται στους εσωτερικούς χώρους προσδίδει μία αίσθηση ζεστασιάς και φιλοξενίας, ενώ τα μεγάλα υαλοστάσια προσφέρουν θέαση στο μαγευτικό τοπίο.Φωτογραφίες: David Boyer
Επιφάνειες μεγάλων διαστάσεων Neolith - Νέα χρώματα 2023

Επιφάνειες μεγάλων διαστάσεων Neolith - Νέα χρώματα 2023

Με έμπνευση τα φυσικά πετρώματα, η Neolith λανσάσει τα νέα χρώματα που θα επικρατήσουν στις τάσεις της αρχιτεκτονικής και της διακόσμησης για το 2023.Τα Neolith, επιφάνειες μεγάλων διαστάσεων έχουν εξαιρετικά…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.