Επέκταση παραδοσιακής κατοικίας στη Μελβούρνη

  • Ritz και Ghougassian

Εμφανείς τοιχοποιίες ορίζουν αίθρια και χώρους κατοίκησης. Το σπίτι σχεδιάζεται γύρω από δύο μικρές αυλές - αίθρια, ένα από τα οποία χωρίζει τη νέα προσθήκη από την υπάρχουσα κατασκευή, ενώ το άλλο χωρίζει το καθιστικό από την κύρια κρεβατοκάμαρα. Οι μεγάλες συρόμενες πόρτες σε κάθε αυλή μπορούν να ανοίγουν από το ένα άκρο του καθιστικού, επιτρέποντάς τους να μετατραπούν σε ψευδο-υπαίθριο χώρο. Τα υλικά δένουν αρμονικά μεταξύ τους. Το γκρίζο εμφανές τούβλο, η τσιμεντοκονία και οι επενδύσεις από ξύλο. Φωτογραφίες Tom Blachford.

 

ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΙΔΕΕΣ

Ξύλινη επένδυση

Ξύλινη επένδυση

Ξύλινη επένδυση - διαχωριστικό με αποθηκευτικούς χώρους διαμορφώνει το χώρο του γραφείου σε κατοικία στο Palo Alto της Καλιφόρνια, Η.Π.Α.
Εμφανές σκυρόδεμα και ξύλο

Εμφανές σκυρόδεμα και ξύλο

Αρμονικός συνδυσμός χρωμάτων και υφής ξύλου, γυαλιού και εμφανούς σκυροδέματος σε κατοικία στη Σιγκαπούρη. Φωτογραφία Aaron Pocock. 
Διαμόρφωση χώρου υποδοχής

Διαμόρφωση χώρου υποδοχής

Στο φαρμακείο Mole στον Πειραιά, ο χώρος υποδοχής στο επίπεδο του ισογείου διαμορφώνεται με φύλλα διάτρητου αλουμινίου, επισημαίνοντας τη λειτουργία του χώρου. Στην κατασκευή ενσωματώνεται τεχνητός φωτισμός, αναδεικνύοντας τα μοτίβα…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.