Αναδιαμόρφωση αποθήκης σε σύγχρονο εστιατόριο

  • Natasha Levy

Τίποτα δε θυμίζει σήμερα την παλιά αποθήκη - υπόστεγο αεροσκαφών στην πολυσύχναστη πλέον γειτονιά της Βαλένθια, την Eixample. Σήμερα στη θέση του θα ανακαλύψετε ένα μοναδικά διαμορφωμένο εστιατόριο, το «Merkato». Υπεύθυνοι γι’ αυτό το ξεχωριστό δημιούργημα είναι το Francesc Rifé Studio, το οποίο  αναδιαμόρφωσε με μια σύγχρονη ματιά, τον πρώην μουντό αυτό χώρο. Ο εσωτερικός χώρος του εστιατορίου αποπνέει την αίσθηση υπαίθριας αυλής, ντυμένης με σκούρες αποχρώσεις σε τόνους μαυρισμένου πευκόξυλου. Ο συνδυασμός του μετάλλου με το σκούρο ξύλο προσδίδει τόσο την αίσθηση της πολυτέλειας όσο και την πινελιά του μοντέρνου στο σχεδιασμό του. Τέλος, οι τόνοι του πράσινου χρώματος που προστέθηκαν, δίνουν μια ζεστή νότα στο χώρο. Φωτογραφίες David Zarzoso και Fernando Moreno.

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΙΔΕΕΣ

Πέτρινοι τοίχοι

Πέτρινοι τοίχοι

Πέτρινοι τοίχοι και ξύλο στην οροφή και το δάπεδο υπνοδωματίου σε εξοχική κατοικία στη Βραζιλία. Φωτογραφία Leonardo Finotti.
Επενδύσεις καταστήματος με γυψοσανίδες

Επενδύσεις καταστήματος με γυψοσανίδες

Στην ανακαίνιση του καταστήματος του Maison Margiela στο Λονδίνο έχουν προστεθεί τοίχοι από υφαντικές φόρμες, οι οποίοι αντικατοπτρίζουν τις τεχνικές κατασκευής ενδυμάτων της μάρκας. Στο κατάστημα επικρατεί μια απαλή τονικά…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.