Αναδιαμόρφωση αποθήκης σε σύγχρονο εστιατόριο

  • Natasha Levy

Τίποτα δε θυμίζει σήμερα την παλιά αποθήκη - υπόστεγο αεροσκαφών στην πολυσύχναστη πλέον γειτονιά της Βαλένθια, την Eixample. Σήμερα στη θέση του θα ανακαλύψετε ένα μοναδικά διαμορφωμένο εστιατόριο, το «Merkato». Υπεύθυνοι γι’ αυτό το ξεχωριστό δημιούργημα είναι το Francesc Rifé Studio, το οποίο  αναδιαμόρφωσε με μια σύγχρονη ματιά, τον πρώην μουντό αυτό χώρο. Ο εσωτερικός χώρος του εστιατορίου αποπνέει την αίσθηση υπαίθριας αυλής, ντυμένης με σκούρες αποχρώσεις σε τόνους μαυρισμένου πευκόξυλου. Ο συνδυασμός του μετάλλου με το σκούρο ξύλο προσδίδει τόσο την αίσθηση της πολυτέλειας όσο και την πινελιά του μοντέρνου στο σχεδιασμό του. Τέλος, οι τόνοι του πράσινου χρώματος που προστέθηκαν, δίνουν μια ζεστή νότα στο χώρο. Φωτογραφίες David Zarzoso και Fernando Moreno.

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΙΔΕΕΣ

Δωμάτιο ξενοδοχείου από τον Philippe Starck

Δωμάτιο ξενοδοχείου από τον Philippe Starck

Ξενοδοχείο South Beach στη Σιγκαπούρη, από τον Philippe Starck, που συνδυάζει τη σύγχρονη αρχιτεκτονική στο εσωτερικό του με το παλαιό κτίριο πολιτιστικής κληρονομιάς. 
Διαμόρφωση εσωτερικού χώρου με φυσικά υλικά

Διαμόρφωση εσωτερικού χώρου με φυσικά υλικά

Τα υλικά που κυριαρχούν στην κατοικία Rock House Μύκονο είναι ο γρανίτης, το λευκό επίχρισμα στους τοίχους, τα δάπεδα από πατητή τσιμεντοκονία και η επίπλωση από ξύλο δρυός. Οι οροφές…
Ξύλινη ηχοαπορροφητική ψευδοροφή

Ξύλινη ηχοαπορροφητική ψευδοροφή

Ηχοαπορροφητική ξύλινη ψευδοροφή στο γιαπωνέζικο εστιατόριο και μπαρ OOZORA στην Κηφισιά. Οι μορφολογικές πτυχώσεις της οροφής πραγματοποιούνται με πάνελ MDF. Αναδεικνύουν το διπλό ύψος του χώρου, ενισχύοντας την ατμόσφαιρα, ενώ…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.