Στο έργο "Athens Color Cube", στο πλαίσιο αλλαγής χρήσης ενός γραφειακού χώρου σε διαμερίσματα, οι αρχιτέκτονες αξιοποίησαν τον προγενέστερο χαρακτήρα του ενιαίου χώρου. Ο χώρος του υπνοδωματίου διαμορφώνεται ως ένας κύβος, που αποτελεί τον πυρήνα της κάθε κατοικίας. Ο γραμμικός φωτισμός στο δάπεδο των κύβων, τους κάνει να φαίνονται ότι αιωρούνται. Οι "χώροι-κύβοι" ύπνου τοποθετούνται ελεύθερα στο χώρο, έχοντας τις δύο πλευρές τους ανοικτές, ενώ βρίσκονται σε υπερυψωμένο επίπεδο, σε σχέση με αυτό του καθιστικού.
Φωτογραφίες: Νίκος Δανιηλίδης.

KTIRIO HHH PURPLE CBS

ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΙΔΕΕΣ

Μετατροπή αποθήκης σε αρχιτεκτονικό γραφείο

Μετατροπή αποθήκης σε αρχιτεκτονικό γραφείο

Aποθήκη στη Βαρκελώνη μετατρέπεται σε ευέλικτο χώρο συν-εργασίας για αρχιτέκτονες και σχεδιαστές, με ενσωμάτωση επίπλων στους τοίχους και βιομηχανικό δάπεδο. Ο χώρος φιλοξενεί το γραφείο αλλά και συναντήσεις ομάδων έρευνας.Φωτογραφίες José…
Κάβα κρασιών σε μονοκατοικία

Κάβα κρασιών σε μονοκατοικία

Σε ένα σύγχρονο σπίτι στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, στον κάτω όροφο, κατασκευάστηκε ένας χώρος ειδικά ως κάβα κρασιών, που διαθέτει ένα βαρέλι στο κέντρο σαν τραπέζι και πολλά ράφια με μεταλλικό…
Παλιά αποθήκη μετατρέπεται σε loft

Παλιά αποθήκη μετατρέπεται σε loft

Μία αποθήκη του 1920 στο Βανκούβερ μετατράπηκε σε κατοικία. Ο αρχιτέκτονας κράτησε τα αυθεντικά τούβλα τα οποία φανέρωσε μετά από αποκαθήλωση του επιχρίσματος και τα οποία είναι εμφανή σε όλα…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.