Ανακαίνιση διαμερίσματος με στοιχεία art deco

Η ανακατασκευή διαμερίσματος 90 m2 σε διατηρητέο κτίριο στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης αποτέλεσε μια αφετηρία διερεύνησης μιας από τις πιο ενδιαφέρουσες σχεδιαστικά εποχές, αυτής του Art Deco.
Διατηρήθηκε η ιδιαίτερη τυπολογία του διαμερίσματος, το μεγάλο εσωτερικό ύψος, τα ξύλινα εσωτερικά κουφώματα και ο υπάρχων γύψινος διάκοσμος. Η αρχιτεκτονική ταυτότητα ενισχύθηκε με την προσθήκη γύψινων περιμετρικών ταμπλάδων στις τοιχοποιίες, που αποδίδουν εσωτερικό ρυθμό και κλίμακα στους αυτόνομους χώρους. Ο νέος διάκοσμος σε συνδυασμό με τα υπάρχοντα στοιχεία δημιουργούν ένα ενιαίο γλυπτικό σύνολο, που αναδεικνύεται με την πρόσπτωση του φωτός.
Φωτογραφίες: Kim Powell Photography

ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΙΔΕΕΣ

Γραφείο σε κατοικία

Γραφείο σε κατοικία

Διαμόρφωση χώρου γραφείου σε μονοκατοικία στην Καλιφόρνια. Το οριζόντιο παράθυρο στο ύψος του γραφείου παρέχει άπλετο φως και θέα. Φωτογραφία Russell Abraham.
Μετατροπή παλιάς αποθήκης σε ξενώνα

Μετατροπή παλιάς αποθήκης σε ξενώνα

Ο ξενώνας βρίσκεται στο Austin, σε ένα διώροφο πέτρινο κτίριο που χρονολογείται από το 1890 και μια αποθήκη από τούβλα που προστέθηκε στη δεκαετία του 1940. Στο χώρο αρχικά στεγαζόταν…
Ανακαίνιση κατοικίας με εντοιχισμένους αποθηκευτικούς χώρους

Ανακαίνιση κατοικίας με εντοιχισμένους αποθηκευτικούς χώρους

το πλαίσιο ανακαίνισης ενός διαμερίσματος στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, οι αυξημένες ανάγκες αποθήκευσης των ιδιοκτητών καθόρισαν σε μεγάλο βαθμό τη διαμόρφωση αποθηκευτικών χώρων σε κατάλληλα σημεία του διαμερίσματος. Στην είσοδο,…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.