Τo “In light House” βρίσκεται στα Βόρεια προάστια του νομού Αττικής. Για να επιτευχθεί η άμεση επαφή με το περιβάλλοντα χώρο τόσο οπτικά όσο και λειτουργικά. χρησιμοποιήθηκαν μεγάλα ανοίγματα, με χαρακτηριστική την γωνιακή τζαμαρία στο καθιστικό που έχει κατασκευαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε όταν ανοίγει να χάνεται εντελώς από το οπτικό πεδίο. Στο κεντρικό σημείο της κατοικίας και επάνω από την τραπεζαρία βρίσκεται το αίθριο που εκτός από την συνεισφορά του στην βιοκλιματική λειτουργία του κτιρίου για φωτισμό και αερισμό, προσφέρει θεάσεις από την μια πλευρά στον ουρανό ενώ από την άλλη στον εσωτερικό κήπο που βρίσκεται στον διάδρομο του ορόφου των υπνοδωματίων. Αρχιτεκτονική μελέτη: Whitebox Architects / Π.Κοκκαλίδης, Α.Τριανταφυλλίδου , Α. Δρέλλα. Φωτογραφίες: Γιώργης Γερόλυμπος .

ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΙΔΕΕΣ

Καθιστικό εξωτερικού χώρου

Καθιστικό εξωτερικού χώρου

Με έμπνευση από την παραδοσιακή αρχιτεκτονική της νότιας Μεσογείου, η κατοικία διαρθρώνεται γύρω από μια κεντρική αυλή, επιτυγχάνοντας την αρμονική ένταξή της στο κατάφυτο τοπίο. Το στεγασμένο καθιστικό, που διαμορφώνεται…
Διαμόρφωση κήπου σε σύνδεση με την κατοικία

Διαμόρφωση κήπου σε σύνδεση με την κατοικία

Σε μία κατοικία στη Νότια Καλιφόρνια, οι εσωτερικοί χώροι οργανώνονται γύρω από κήπους με διαφορετική κλίμακα, δημιουργώντας ενδιαφέρουσες οπτικές θέας και γωνιές ανάπαυσης. Φυσικά υλικά, όπως το ξύλο, προσδίδουν μια…
Διαμόρφωση αίθριου σε κέντρο εκπαίδευσης

Διαμόρφωση αίθριου σε κέντρο εκπαίδευσης

Η βασική σχεδιαστική αρχή της ταυτόχρονης αποστασιοποίησης – ενοποίησης σε αυτό το κέντρο ιδιωτικής εκπαίδευσης οργάνωσε τις αίθουσες διδασκαλίας ασύμμετρα ως προς το χώρο αναμονής. Γι’ αυτό το λόγο, η…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.