Πέτρινη κατοικία στο Μεξικό

  • AM40 Taller de Arquitectura & Stephane Arriola

Οι αρχιτέκτονες έχουν ολοκληρώσει την εξοχική κατοικία "Casa EC" στο Jalisco, στο Μεξικό, χρησιμοποιώντας παραδοσιακά υλικά και με στόχο να διαταράξουν το περιβάλλον όσο το δυνατόν λιγότερο. Η προσέγγισή τους ήταν να συνδυάσουν τα παραδοσιακά υλικά με σύγχρονες μορφές στους όγκους. Τοπικό πέτρωμα χρησιμοποιήθηκε για το εξωτερικό, ενώ οι απλοί όγκοι προσδίδουν στην κατοικία μια σύγχρονη εμφάνιση. Οι χώροι διαβίωσης και τραπεζαρίας χωρίζονται με αλλαγές στα επίπεδα. Το ισόγειο προσαρμόζεται στην επιφάνεια του εδάφους και τα εσωτερικά αίθρια παρέχουν φωτισμό και εξαερισμό, δημιουργώντας ατμόσφαιρα με μοναδικά χαρακτηριστικά. Συγχρόνως μεγιστοποιείται η σύνδεση μεταξύ χώρων διαβίωσης και εξωτερικών χώρων. Τα ξύλινα δάπεδα χρησιμοποιήθηκαν για να δημιουργήσουν μια συνεχή επιφάνεια που επεκτείνει τους χώρους διαβίωσης σε εξωτερικά deck. Φωτογραφίες Lorena Darquea Schettini.

ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΙΔΕΕΣ

Μεταλλική διάτρητη επένδυση

Μεταλλική διάτρητη επένδυση

Η διάτρητη μεταλλική επένδυση της κατοικίας είναι ανοιγόμενη, και προσφέρει ηλιοπροστασία χωρίς να εμποδίζει το φως και τη θέα. "House of love" στο Λος Άντζελες.
Εξωτερική είσοδος κατοικίας

Εξωτερική είσοδος κατοικίας

Εμφανές σκυρόδεμα, ξύλο και μέταλλο διαμορφώνουν μια σύνθεση κατακόρυφων και οριζόντιων πετασμάτων στην είσοδο μονοκατοικίας στην Αυστραλία. Samuel Hartnett.
Εξωτερικές επενδύσεις με τσιμεντοκονίαμα

Εξωτερικές επενδύσεις με τσιμεντοκονίαμα

Στις εξωτερικές επιφάνειες αλλά και στον περιβάλλοντα χώρο αυτής της κατοικίας στη Σαντορίνη χρησιμοποιήθηκε έτοιμο τσιμεντοκονίαμα γήινης απόχρωσης. Η εφαρμογή του υλικού στο σύνολο των επιφανειών προσδίδει στην κατοικία την…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.