Το διώροφο καστρόσπιτο, το οποίο βρίσκεται στον ορεινό οικισμό Εμπορειός της Νισύρου, είναι ένα από τα είκοσι επτά κτίρια που σώζονται ερειπωμένα μέσα στην τοιχισμένη περίμετρο του ιπποτικού κάστρου του οικισμού. Το κτίριο ήταν σε ερειπώδη κατάσταση. Έτσι, η αποκατάστασή του βασίστηκε στα λιγοστά αλλά σημαντικά κατασκευαστικά και μορφολογικά τεκμήρια που βρέθηκαν κατά την ανασκαφή και τον καθαρισμό του ερειπίου που πραγματοποιήθηκε πριν από την αποτύπωση και την εκπόνηση της αρχιτεκτονικής μελέτης, σε έρευνα φωτογραφικού αρχειακού υλικού και σε έρευνα σε σχέση με τα παραδοσιακά μορφολογικά, τυπολογικά και κατασκευαστικά στοιχεία του οικισμού. Στο χώρο του ισογείου ανακατασκευάστηκε η μεγάλη καμάρα και συντηρήθηκε το λίθινο τζάκι, στοιχεία τα οποία σώζονταν ανάμεσα στα χαμηλά ερείπια, και ο χώρος σχεδιάστηκε κατάλληλα, ώστε να φιλοξενεί τις λειτουργίες καθιστικού - κουζίνας - χώρου φαγητού και χώρου καλλιτεχνικών εκθέσεων. Φωτογράφος: Πάνος Κοκκινιάς.

ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΙΔΕΕΣ

Όψη με μεταλλικά πετάσματα

Όψη με μεταλλικά πετάσματα

Κτίριο γραφείων στην Ισπανία. Τα άσπρα πετάσματα από αλουμίνιο αποτελούν ένα δεύτερο, ανεξάρτητο, εξωτερικό κέλυφος για το κτίριο. Αυτά τα πετάσματα δημιουργούν παράλληλα έναν ενδιάμεσο χώρο που λειτουργεί ως ζώνη…
Διαμόρφωση εισόδου πολυκατοικίας

Διαμόρφωση εισόδου πολυκατοικίας

Λευκό μάρμαρο, εμφανές σκυρόδεμα, ξύλο και χαλίκι χρησιμοποίησαν οι αρχιτέκτονες στη διαμόρφωση της εισόδου πολυκατοικίας στο Μπουένος Άιρες. Φωτογραφίες Daniela Mac Adden.
Διαμόρφωση βεράντας σε κατοικία στην Κρήτη

Διαμόρφωση βεράντας σε κατοικία στην Κρήτη

Η συγκεκριμένη κατοικία βρίσκεται στο Ηράκλειο της Κρήτης, στη θέση Άγιος Ιωάννης, η οποία πρόσφατα εντάχθηκε στο σχέδιο πόλης. Το γκρι χρώμα του εμφανούς σκυροδέματος και το λευκό των τοιχοποιιών "διακόπτεται"…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.