Διαμόρφωση βεράντας διαμερίσματος

  • Studio Arthur Casas

Αυτό το ρετιρέ στη γειτονιά Urca του Rio ντε Τζανέιρο βρίσκεται σε μια εξαιρετική τοποθεσία, ανάμεσα στο βουνό Sugar Loaf και τον κόλπο Guanabara. Ο ιδιοκτήτης  αγόρασε το διαμέρισμα σε κακή κατάσταση, αλλά με εξαιρετικές δυνατότητες μετασχηματισμού. Η επέμβαση επηρεάστηκε από δύο άξονες, τη δημιουργία ενός χώρου που να συνδέεται με το τοπίο και από τις δύο πλευρές, τον κόλπο και το βουνό και την είσοδο όσο το δυνατόν περισσότερο φυσικού φωτισμού στους τρεις ορόφους. Οι περισσότεροι από τους τοίχους στην πρόσοψη κατεδαφίστηκαν για να δημιουργήσουν ένα χώρο εντελώς ανοιχτό προς τον κόλπο Guanabara. Το σαλόνι φωτίζεται από τρία μεγάλα ανοίγματα Οι συρόμενες γυάλινες πόρτες ανοίγουν τελείως στο πλάι, επιτρέποντας την πλήρη ενσωμάτωση της βεράντας στο καθιστικό. Στη βεράντα κατασκευάζεται καθιστικό σε όλο το μήλος της, στραμένο στο σαλόνι. 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΙΔΕΕΣ

Μεταλλική διάτρητη επένδυση

Μεταλλική διάτρητη επένδυση

Η διάτρητη μεταλλική επένδυση της κατοικίας είναι ανοιγόμενη, και προσφέρει ηλιοπροστασία χωρίς να εμποδίζει το φως και τη θέα. "House of love" στο Λος Άντζελες.
Ξύλινη επένδυση όψης κατοικίας

Ξύλινη επένδυση όψης κατοικίας

Ξύλινη ανοιγόμενη επένδυση που προσφέρει σκίαση, αλλά δεν εμποδίζει από το εσωτερικό τη θέα σε κατοικία στο στο Τέξας. Αρχιτέκτονας Alterstudio. Φωτογραφίες Paul Finkel | Piston Design and Jonathan H. Jackson.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.