Αποκατάσταση εργοστασίου για προσωρινή χρήση

  • Plajer & franz studio

Mια πρώην κινηματογραφική αίθουσα, σε ένα παλιό βιομηχανικό κτίριο στο κέντρο του Βερολίνου, έχει πλήρως ανασχεδιαστεί και έχει αποκτήσει νέο χαρακτήρα για να λειτουργήσει ως προσωρινός εκθεσιακός χώρος. Μια συναρπαστική συμβίωση μεταξύ των βιομηχανικών χαρακτηριστικών και των μοντέρνων υλικών υψηλής ποιότητας. Για να επιτευχθεί αυτό, το κτίριο απογυμνώθηκε από δάπεδα και άλλες προσθήκες και δημιουργήθηκεί ένας χώρος με ύψος οροφής σχεδόν 8 μέτρων. Τα τούβλα παρέμειναν εμφανή. Ο "χώρος" δημιουργήθηκε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και με χαμηλό προϋπολογισμό, ωστόσο, η σύγχρονη και εκλεπτυσμένη ατμόσφαιρα έχει εκπλήξει και ενθουσιάσει τους πελάτες και τους περαστικούς για τρεις μήνες. Φωτογραφία © Christian Rudat

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΙΔΕΕΣ

Εμφανές σκυρόδεμα και ξύλο

Εμφανές σκυρόδεμα και ξύλο

Τα αδρά υλικά του κελύφους –εμφανές σκυρόδεμα και ξύλο– ενισχύουν τη σχέση του κτισμένου με τη φύση ενώ ο ρυθμός των κατακόρυφων και οριζόντιων ανοιγμάτων ενθαρρύνει το διάλογο με το…
Συγκρότημα κατοικιών με γήινα χρώματα

Συγκρότημα κατοικιών με γήινα χρώματα

Η  τετραώροφη πολυκατοικία βρίσκεται σε ένα κατοικημένο τμήμα της Colonia del Valle στο Μεξικό. Το συγκρότημα αποτελείται από έξι διαμερίσματα, με διαφορετικές κατόψεις, αλλά παρόμοια χαρακτηριστικά. Είναι κατασκευασμένη από χάλυβα και…
Διαμόρφωση βεράντας διαμερίσματος

Διαμόρφωση βεράντας διαμερίσματος

Αυτό το ρετιρέ στη γειτονιά Urca του Rio ντε Τζανέιρο βρίσκεται σε μια εξαιρετική τοποθεσία, ανάμεσα στο βουνό Sugar Loaf και τον κόλπο Guanabara. Ο ιδιοκτήτης  αγόρασε το διαμέρισμα σε κακή…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.