Στερέωση μεταλλικών σκίαστρων σε όψη

Οι μεταλλικές σχάρες συνήθως κατασκευάζονται από χάλυβα, κοινό ή ανοξείδωτο ή από αλουμίνιο. Αποτελούνται από λεπτά επιμήκη στοιχεία, τα οποία συνδέονται μεταξύ τους είτε με πίεση είτε με ηλεκτροσυγκόλληση και διατίθενται στην αγορά σε πλήθος διαστάσεων. Λόγω της υψηλής αντοχής τους και του μικρού τους βάρους, εκτός από τις όψεις, συχνά χρησιμοποιούνται και ως δάπεδα για διαδρόμους, επιτρέποντας έτσι τη συντήρηση και τον καθαρισμό των όψεων αλλά και τη μερική σκίασή τους. Σ' αυτήν την περίπτωση τα μεταλλικά επιμήκη στοιχεία δεν θα πρέπει να είναι κυκλικής διατομής για την αποφυγή ολίσθησης στην επιφάνειά τους και θα πρέπει να  είναι αντιολισθηρά.
Η στήριξη της εσωτερικής πλευράς των μεταλλικών σχαρών κάθετα στην όψη του κτιρίου πραγματοποιείται ως εξής:
Στο διάκενο μεταξύ μεταλλικών γωνιών 150 x 90 x 15 (mm), που στερεώνονται στην πλάκα του ορόφου με εκτοξευόμενα αγκύρια τοποθετείται ειδικό μεταλλικό στήριγμα της σχάρας δαπέδου, διαστάσεων 152 x 89 (mm) και μήκους 250 mm. Επάνω σ' αυτό το μεταλλικό στήριγμα κοχλιώνεται εξάρτημα διατομής Τ από ανοξείδωτο χάλυβα, που είναι επίσης κοχλιωμένο στις γωνιές της εσωτερικής πλευράς της μεταλλικής σχάρας δαπέδου. Ανάμεσα στη σχάρα και στο στήριγμα τοποθετείται θερμομονωτικό υλικό, που λειτουργεί ως θερμοδιακοπή. Στην εξωτερική τους πλευρά οι σχάρες στηρίζονται σε κατακόρυφες μεταλλικές δοκούς διατομής Τ 127 x 152 (mm) με κοχλίες Μ16. Το πέλμα αυτής της διατομής μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να κοχλιωθούν άλλες δοκοί στήριξης για την τοποθέτηση πρόσθετης εξωτερικής επένδυσης.

 • Second Text:

  Α. Οι μεταλλικές σχάρες σε όψεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν για σκίαση ή ως διάδρομοι για τη συντήρηση και τον καθαρισμό των όψεων.

  Β. Μεταλλική σχάρα σε όψη κτιρίου
  1. Πλάκα σκυροδέματος φέροντος οργανισμού.
  2. Θερμομονωτικό πέτασμα επένδυσης.
  3. Σταθερό υαλοστάσιο στερεωμένο με χαλύβδινες γωνίες στην πλάκα σκυροδέματος.
  4. Κατακόρυφο μεταλλικό στοιχείο εξωτερικής επιφάνειας.
  Προφίλ αλουμινίου που στηρίζεται στην πλάκα σκυροδέματος μέσω στηριγμάτων από αλουμίνιο.
  5. Στηρίγματα σχάρας δαπέδου.
  6. Μεταλλική σχάρα δαπέδου.
  7. Κατακόρυφα στοιχεία στήριξης σχάρας δαπέδου.
  8. Μεταλλικό προφίλ στήριξης εξωτερικής επένδυσης.
  9. Κάνναβος στήριξης εξωτερικής επένδυσης.
  10. Πετάσματα εξωτερικής επένδυσης.
   

ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

Φωτοσωλήνες για φυσικό φωτισμό

Φωτοσωλήνες για φυσικό φωτισμό

Oι φωτοσωλήνες αποτελούν μία λύση διαχείρισης και αξιοποίησης του φυσικού φωτός για το φωτισμό κατοικιών και βιομηχανικών χώρων, χωρίς να μεταφέρεται ταυτόχρονα θερμότητα και η υπεριώδης ακτινοβολία στο εσωτερικό τους.…
Επιστέγαση αιθρίων με βέλτιστα ενεργειακά χαρακτηριστικά

Επιστέγαση αιθρίων με βέλτιστα ενεργειακά χαρακτηριστικά

Το στεγασμένο αίθριο αποδίδει στον εσωτερικό χώρο σημαντικά οφέλη, όπως φυσικό φωτισμό, αερισμό, αίσθηση ευρυχωρίας και εξοικονόμηση ενέργειας, εφόσον εκτιμηθούν σωστά οι απαιτήσεις του χώρου και επιλεγούν ορθολογικά τα υλικά…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.