Ανακυκλοφορία νερού πισίνας με υπερχείλιση

Για την ανακυκλοφορία του νερού στις πισίνες μεγάλου μεγέθους ή πολύπλοκου σχήματος επιλέγονται συστήματα υπερχείλισης. Η εισαγωγή του νερού γίνεται συνήθως από τον πυθμένα, εξασφαλίζοντας συνθήκες καλής κυκλοφορίας, ενώ η εξαγωγή γίνεται μέσω συστήματος υπερχείλισης, που τοποθετείται είτε κατακόρυφα στο εσωτερικό των τοιχωμάτων της πισίνας με διακεκριμένα στόμια ή ενσωματωμένα ανοικτά κανάλια είτε οριζόντια περιμετρικά στο κράσπεδο της πισίνας με τη δημιουργία αυλακιών, καλυμμένων με σχάρα. Για να λειτουργήσει το σύστημα απαιτείται μια δεξαμενή υπερχείλισης, η οποία κατασκευάζεται υπόγεια, κοντά στο μηχανοστάσιο και πάντοτε χαμηλότερα από τη στάθμη υπερχείλισης.

  • Second Text:

    1. Σχάρα από συνθετικό υλικό (π.χ. PVC) ή ανοξείδωτο χάλυβα.
    2. Οριζόντιο περιμετρικό αυλάκι υπερχείλισης.
    3. Αγωγός εξόδου νερού προς δεξαμενή υπερχείλισης.

ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

Τρόποι απορροής ομβρίων υδάτων υπαίθριων χώρων

Τρόποι απορροής ομβρίων υδάτων υπαίθριων χώρων

Οι υπαίθριοι χώροι είναι αυτοί που δέχονται πολύ μεγάλα ποσά βρόχινου νερού και κατά συνέπεια η άμεση και γρήγορη απορροή του είναι πρωταρχικής σημασίας για το μελετητή. Η τοποθέτηση επιφανειακών…
Συστήματα υπόγειας αποστράγγισης

Συστήματα υπόγειας αποστράγγισης

Στόχος της υπόγειας αποστράγγισης είναι η διατήρηση της υγρασίας του εδάφους σε φυσιολογικά επίπεδα. Ο ορθός σχεδιασμός του συστήματος αποστράγγισης δεν προκαλεί ξηρασία του εδάφους, καθώς το έδαφος έχει την ικανότητα να κατακρατεί εκείνη την…
Φυτεμένο δώμα σε βιοκλιματική κατοικία

Φυτεμένο δώμα σε βιοκλιματική κατοικία

Η κατοικία "Issa Megaron" είναι ένα παράδειγμα βιοκλιματικού σχεδιασμού και κατασκευής σε απομονωμένες, μη κατοικημένες περιοχές στη Μεσόγειο. Η παντελής έλλειψη υποδομών και γενικής προσβασιμότητας κατέστησαν την έννοια της βιωσιμότητας…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.