Επικαλύψεις των οπλισμών με σκυρόδεμα

Σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Nέου Aντισεισμικού Kανονισμού και του Kανονισμού Oπλισμένου Σκυροδέματος οι επικαλύψεις του οπλισμού με σκυρόδεμα οφείλουν να είναι:
• Σε πλάκες: cmin ≥ 2,0 cm. Σε παραθαλάσσιες περιοχές: cmin ≥ 3,0 cm. H επικάλυψη επιτυγχάνεται με στηρίγματα που πρέπει να είναι σώματα ουδέτερα στην οξείδωση και να τοποθετούνται ανά 1,5 m περίπου. H πιο ενδεδειγμένη λύση είναι ειδικές πλαστικές βέργες.
• Σε δοκούς: cmin ≥ 2,5 cm. Σε παραθαλάσσιες περιοχές: cmin ≥ 3,5 cm. H στήριξη των συνδετήρων στη βάση εξυπηρετεί να γίνεται επάνω σε ενιαία αδρανή βέργα, επειδή όλα τα φορτία των οπλισμών μεταφέρονται σ’ αυτά τα σημεία. Η παράπλευρη εξασφάλιση του οπλισμού μπορεί να γίνει με την περιοδική τοποθέτηση μεμονωμένων στηριγμάτων (π.χ. ανά 5 συνδετήρες).
• Σε υποστυλώματα: cmin ≥ 2,5 cm. Σε παραθαλάσσιες περιοχές: cmin ≥ 3,5 cm. Aρκούν 4 μεμονωμένα στηρίγματα στην κορυφή του υποστυλώματος, επειδή στη βάση οι ράβδοι εξασφαλίζονται με δέσιμο στις αναμονές. H εξασφάλιση των αποστάσεων μεταξύ των ράβδων του οπλισμού επιτυγχάνεται εύκολα στις πλάκες και στα υποστυλώματα. Iδιαίτερη μέριμνα όμως χρειάζεται στις δοκούς και κυρίως στις στηρίξεις και στους κόμβους.

  • Second Text:

    Eξασφάλιση των αποστάσεων μεταξύ των ράβδων του οπλισμού σε πλάκες και δοκούς.

ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

Ελαφριά αναστρέψιμη μεταλλική κατασκευή

Ελαφριά αναστρέψιμη μεταλλική κατασκευή

Ο επανασχεδιασμός του κτιρίου ‘κονάκι Αβέρωφ’ στοχεύει σε μια νέα προσέγγιση - ανάγνωση της υπάρχουσας τοπογραφίας. Συνδέει και ταυτόχρονα διαχωρίζει το παλιό με το καινούριο, ενεργοποιώντας τη μνήμη. Κύριος στόχος…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.