Επισκευή τοιχοποιίας πλήρωσης με διαγώνιες ρωγμές μεγάλου εύρους (>10 mm)

Για την επισκευή τοιχοποιίας πλήρωσης με διαγώνιες ρωγμές μεγάλου εύρους (>10 mm) μπορεί να χρησιμοποιηθεί η μέθοδος αποκατάστασης με ρητινούχο τσιμεντοκονίαμα.

  • Second Text:

    A. ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ
    1. Καθολική καθαίρεση του επιχρίσματος, εάν η επιφάνεια είναι επιχρισμένη. Η καθαίρεση πραγματοποιείται με προσοχή με καλέμι και σφυρί ή υδροπνευματική σφύρα, μικρής ισχύος, προκειμένου να μην αποσταθεροποιηθεί η τοιχοποιία.
    2. Διεύρυνση των χειλέων των ρωγμών με τοπικό σπάσιμο των πλίνθων. Καλός καθαρισμός των ρωγμών με πεπιεσμένο αέρα ή βούρτσα. Καλή διαβροχή του υποστρώματος.

    Β. ΠΛΗΡΩΣΗ ΡΩΓΜΗΣ
    1. Εισαγωγή του ρητινούχου ή του ταχύπηκτου επισκευαστικού τσιμεντοκονιάματος με λεπτό μυστρί, όσο γίνεται βαθύτερα μέσα στη διευρυμένη ρωγμή.

    Γ. ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΧΡΙΣΜΑΤΟΣ
    1. Καθαρισμός υποστρώματος από χαλαρά υλικά και σκόνη και κατάλληλη διαβροχή του υποστρώματος.
    2. Εφαρμογή της πρώτης στρώσης του επιχρίσματος.
    3. Όσο είναι ακόμη νωπή η πρώτη στρώση, τοποθετείται οπλισμός (π.χ. υαλόπλεγμα με ελαφρά πίεση).
    4. Αφού πήξει η πρώτη στρώση, ακολουθεί η τελική στρώση επιχρίσματος, στο οποίο μπορεί να προστεθούν ρητίνες για πρόσθετη αντοχή.

ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

Τοίχοι από υαλότουβλα

Τοίχοι από υαλότουβλα

Kατασκευάζονται με τσιμεντοκονίαμα ή με προκατασκευασμένα πλαίσια μεταλλικά, ξύλινα ή πλαστικά. Στην κατασκευή με τσιμεντοκονίαμα πρέπει: • Tο πάχος των αρμών να κυμαίνεται από 1,2 ως 3,0 cm. • Να…
Επικάλυψη οροφής με σύνθετα πετάσματα

Επικάλυψη οροφής με σύνθετα πετάσματα

Οι επικαλύψεις της οροφής των βιομηχανικών κτιρίων επιλέγονται ανάλογα με τις απαιτήσεις κατασκευής. Για να μειωθεί το ίδιο βάρος της οροφής τα πετάσματα επικάλυψης κατασκευάζονται συνήθως με παρόμοια υλικά με…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.