Το 2022 "AIA Gold Medal" αρχιτεκτονικής στους Angela Brooks and Lawrence Scarpa

Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτόνων (AIA) ανακοίνωσε τους Angela Brooks and Lawrence Scarpa ως νικητές του χρυσού μεταλλίου για το 2022, της υψηλότερης ετήσιας διάκρισης που δίνει το AIA. Η διάκριση δίνεται σε έναν άνθρωπο ή ομάδα ανθρώπων, των οποίων το έργο είχε σημαντική και διαρκή επιρροή στην πρόοδο της αρχιτεκτονικής.
Οι δύο αρχιτέκτονες, έχοντας κοινό υπόβαθρο από μικρές επαρχιακές πόλεις, γνωρίστηκαν στο πανεπιστήμιο της Φλόριντα, έγιναν ζευγάρι και ίδρυσαν έπειτα από χρόνια συνεργασίας το γραφείο τους Pugh + Scarpa το 1991, ένα μικρό γραφείο τριών ατόμων. Η εταιρεία αναπτύχθηκε γρήγορα, τραβώντας την προσοχή για το προσεγμένο, υψηλής αισθητικής έργο και μετονομάστηκε αργότερα στη σημερινή ονομασία Brooks + Scarpa. Μαζί έχουν ιδρύσει σημαντικούς οργανισμούς όπως το "Livable Places", το μουσείο "A+D" στο Λος Άντζελες και το "Affordable Housing Design Leadership Institute".
Εδώ και τρεις δεκαετίες, το έργο τους έχει αναγνωριστεί διεθνώς, με την κοινωνική προσέγγισή τους στη σχεδιαστική αριστεία να οδηγεί στη λήψη του εθνικού αρχιτεκτονικού βραβείου "Smithsonian Cooper Hewitt" το 2014. Η διάκριση επαίνεσε την ικανότητά τους να προσφέρουν οικονομικά προσιτή στέγαση και βιώσιμη αρχιτεκτονική, προς όφελος της κοινωνίας, ανεξάρτητα από τον προϋπολογισμό, το μέγεθος ή το υπόβαθρο.
Φωτογραφίες: BrooksScarpa - FAIA

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.