Το νέο νοσοκομείο Κομοτηνής από τον Renzo Piano

Με αφορμή την ολοκλήρωση των σχεδίων προμελέτης του νέου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής, το οποίο υλοποιείται με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος ΙΣΝ, ο αρχιτέκτονας Renzo Piano αποκαλύπτει κάποια πρώτα φωτορεαλιστικά του νέου κτιρίου. Στόχος του αρχιτέκτονα ήταν να δημιουργήσει ένα όμορφο περιβάλλον για προσωπικό και ασθενείς, όχι απλά με την έννοια της υψηλής αισθητικής, αλλά με τη φιλοσοφία του σχεδιασμού ενός ιδεώδους χώρου θεραπείας και ανάρρωσης.
Το νέο υπερσύχρονο νοσοκομείο, που θα αντικαταστήσει τις υφιστάμενες κατακερματισμένες υποδομές σε νέο οικόπεδο, θα εξοπλιστεί με ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό κορυφαίας τεχνολογίας, παρέχοντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας σε νοσηλευόμενους και εξωτερικούς ασθενείς. Θα περιβάλλεται από ένα πυκνό δάσος, στο οποίο θα έχουν πρόσβαση οι ασθενείς και οι συγγενείς τους κατά τη διάρκεια της νοσηλείας τους, αποσκοπώντας στη βελτίωση της θεραπευτικής διαδικασίας.
Επιπλέον, ακολουθώντας το επιτυχημένο μοντέλο του Κέντρου Πολιτισμού (ΙΣΝ), ο σχεδιασμός, η κατασκευή και η λειτουργία του νοσοκομείου ενσωματώνουν πράσινες αρχές βιωσιμότητας του προγράμματος LEED. Παράλληλα, οι νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις θα δώσουν τη δυνατότητα ανάπτυξης της σύγχρονης ψηφιακής λειτουργίας των κλινικών υπηρεσιών, της βιώσιμης και αποδοτικής διαχείρισης και συντήρησης του Νοσοκομείου και της διασύνδεσης του με άλλες συνεργαζόμενες μονάδες υγείας.
Με την ολοκλήρωση του νέου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής ΙΣΝ, που αναμένεται το καλοκαίρι του 2024, το ΙΣΝ φιλοδοξεί το Νοσοκομείο να αποτελέσει πρότυπο δημόσιας νοσηλείας, περίθαλψης και φροντίδας για την περιοχή.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.