Κορυφαία αισθητική και διαχρονικότητα με τις υπερανθεκτικές πούδρες βαφής Interpon D2525 της Akzonobel στον Πύργο του Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποτελεί την ψηλότερο Πύργο στην περιοχή του Πειραιά και τον δεύτερο ψηλότερο πύργο στην Ελλάδα μετά τον Πύργο των Αθηνών. Το ανακαινισμένο κτίριο των 34.600 τ.μ. και 22 ορόφων, υψώνεται 88 μέτρα πάνω από τη θάλασσα προσφέροντας πανοραμική θέα.

Ο Πύργος του Πειραιά θα φιλοξενήσει το πρώτο «πράσινο» concept λιανικής και f&b στην Ελλάδα και τους πιο πολυτελείς χώρους γραφείων.

Το βραβευμένο αρχιτεκτονικό γραφείο Pila Studio ανέλαβε τη δημιουργία της πρόσοψης του Πύργου.

Η πρόκληση για τους σχεδιαστές και αρχιτέκτονες ήταν να επιλέξουν μία πούδρα βαφής που θα προστατεύσει τις επιφάνειες αλουμινίου σε έντονο κλίμα  διαβρωτικής ατμόσφαιρας από τη θάλασσα και ταυτόχρονα να αποδίδει έντονη μεταλλική λάμψη και το απόλυτο εφέ φυσικής ανοδίωσης αλουμινίου.

Daniilidis_13.jpg

Οι αρχιτεκτονικές υπερανθεκτικές πούδρες Βαφής Interpon D2525 της AkzoNobel που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή της πρόσοψης του κτιρίου, ενισχύουν την προστασία του έργου. Συγκεκριμένα, η υπερναθεκτική πούδρα βαφής Interpon D2525 Y2203I Soft Silver που επιλέχθηκε παρέχει την όψη ανοδίωσης, χωρίς να έχει κανένα από τα μειονεκτήματα της φυσικής ανοδίωσης.

Daniilidis_08.jpg
Η ποικιλία των αρχιτεκτονικών πουδρών βαφής δίνει στους αρχιτέκτονες και σχεδιαστές τη δυνατότητα να κάνουν το αδύνατο δυνατό και τα όνειρα πραγματικότητα. Τα προϊόντα της AkzoNobel επιλέχθηκαν γιατί έχουν την ικανότητα να αποδίδουν εξαιρετικά τα ζητούμενα ειδικά εφέ αισθητικής και ταυτόχρονα να ανταποκρίνονται σε κάθε απαιτητική σχεδιαστή ανάγκη κάτω από σκληρές και έντονες καιρικές συνθήκες.

Φωτογράφος: Νίκος Δανιηλίδης
Επανασχεδιασμός πρόσοψης: PILA Studio 

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.