Διάλεξη και παρουσίαση του David Chipperfield στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Ε.Μ.Π.

Τα αρχιτεκτονικά βραβεία Pritzker σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, θα παρουσιάσουν τον αρχιτέκτονα Sir David Alan Chipperfield, τον αρχιτέκτονα που θα επεκτείνει και θα ανακαινίσει το αρχαιολογικό μουσείο, (βραβείο Pritzker 2023) την Τρίτη 23 Μαΐου και ώρα 3.40 - 6.00 μ.μ., σε διάλεξη με θέμα: "The Role of Practice", που θα γίνει στη Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Ε.Μ.Π., Συγκρότημα Πατησίων, κτίριο Αβέρωφ, Αίθουσα Καυταντζόγλου. Θα γίνεται παράλληλη προβολή στα Αμφιθέατρα Α002 & Α008.
Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν διαδικτυακά: το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το Τμήμα Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Πατρών, και η Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Πολυτεχνείου Κρήτης.
Ο Alejandro Aravena, Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής και βραβευμένος για το 2016, θα παρουσιάσει τον αρχιτέκτονα David Chipperfield και μια σύντομη επισκόπηση του έργου του. Μετά τη διάλεξη, θα ακολουθήσει συζήτηση μεταξύ του David Chipperfield και των ήδη βραβευμένων αρχιτεκτόνων Diébédo Francis Kéré (Pritzker 2022), Anne Lacaton και Jean-Philippe Vassal (Pritzker 2021).
Η εκδήλωση θα είναι διαθέσιμη για παγκόσμια προβολή στον σύνδεσμο: bit.ly/2023-laureate-lecture ή στο YouTube @SchoolofArchitectureNTUA και μέσω του Facebook και του Instagram Live @PritzkerArchitecturePrize.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.