Φιλιππιτζής Δημήτρης

To αρχιτεκτονικό γραφείο “Δημήτρης Φιλιππιτζής και συνεργάτες” παρέχει προσωπικές υπηρεσίες στον κάθε πελάτη από τη φάση της μελέτης μέχρι την ολοκλήρωση της κατασκευής στην περιοχή του Πηλίου και των Σποράδων.
Το γραφείο συνεργάζεται με έμπειρους ελεύθερους επαγγελματίες, διάφορων ειδικοτήτων ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε έργου. Τα εξειδικευμένα συνεργεία και οι τεχνίτες έχουν συνεργαστεί με το γραφείο σε διάφορες μελέτες, όπως δημόσια κτίρια και εξοχικές κατοικίες.
Ο Δημήτρης Φιλιππιτζής γεννήθηκε στο Βόλο το 1956. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Ε.Μ.Π. (1974-1980) και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές του, στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο το 1982 (U of T, Master’s of Architecture and Urban Design).
Από το 1985 έως το 1995 συμμετείχε ως ιδρυτικό μέλος στη “Σύνθεση Ο.Ε.” με σκοπό την ανάληψη μελετών Δημοσίων Έργων, με την οποία αποσπά διακρίσεις και βραβεία σε Πανελλήνιους Διαγωνισμούς, ενώ πολλά έργα της ομάδας υλοποιούνται.
Από το 1985 διατηρεί Αρχιτεκτονικό γραφείο στο Βόλο με κύριο αντικείμενο την μελέτη και την επίβλεψη ιδιωτικών έργων. Έργα του έχουν παρουσιασθεί σε αρχιτεκτονικά έντυπα και εκθέσεις.
Από το 2000 διδάσκει “Οικοδομική” και “Ειδική Σύνθεση” στο τμήμα Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

http://www.philippitzis.gr

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.