Τζώνος Παναγιώτης

Ο Πάνος Τζώνος, Ομότιμος Kαθηγητής Α.Π.Θ., διετέλεσε από το 1974 καθηγητής Κτιριολογίας στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων του Α.Π.Θ. και είναι από το 2002 συντονιστής της διδακτικής περιοχής «Αρχιτεκτονικός Προγραμματισμός και Σχεδιασμός Εκθέσεων, Μουσείων, Ανάδειξη Αρχαιολογικών Χώρων, Μνημείων και Συνόλων» του Διαπανεπιστημιακού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Μουσειολογίας του Α.Π.Θ. και του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Σπούδασε αρχιτεκτονική στην Technische Universitat Karlsruhe, εκπόνησε τη Διδακτορική του Διατριβή στην Πολυτεχνική Σχολή A.Π.Θ. και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές και έρευνα στην Architectural Association School του Λονδίνου.
Από το 1966 μέχρι το 2008, μαζί με τους Γ. Χόιπελ και Ξ. Χόιπελ, διατήρησε αρχιτεκτονικό γραφείο στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα, με το οποίο έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμους αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς, έχει κερδίσει πολλά βραβεία και έχει αναλάβει μελέτες δημοσίων και ιδιωτικών έργων. Από το 2008 έχει ιδρύσει Ανώνυμη Μελετητική Εταιρεία με έδρα τη Θεσσαλονίκη.
Την τελευταία εικοσαετία ασχολείται κυρίως με έργα πολιτισμού.
Έχει γράψει βιβλία για την θεωρία και εφαρμογή της αρχιτεκτονικής, καθώς και για την αρχιτεκτονική μουσειολογία, όπως: Η οργάνωση της Αρχιτεκτονικής Μελέτης, Εκδ. Ζήτη, Θεσσαλονίκη 1982, Ηλιασμός,Εκδ. Παρατηρητής, 1885, Τέσσερα συστήματα αξιών στη θεωρία της σύγχρονης αρχιτεκτονικής, Εκδ. Ζήτη, Θεσσαλονίκη 1985, Αρχιτεκτονικός Σχεδιασμός, Τι είναι αυτό;, Εκδ. Παπασωτηρίου, Αθήνα 1996, Επιστήμη και Σχεδιασμός, Εκδ. Παπασωτηρίου, Αθήνα 2001, Μουσείο και Νεωτερικότητα, Εκδ. Παπασωτηρίου, Αθήνα 2007, Η Ιλιάδα- Ο κόσμος μας, Εκδ. Εξάντας, 2003, Σημειώσεις Φιλότεχνες για τη Σύγχρονη Τέχνη,Εκδ. Παπασωτηρίου, Αθήνα 2007.

2310237937

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.