Νομικός Μιχάλης

Ο Μιχαήλ Ε, Νομικός αποφοίτησε από το Τμήμα Αρχιτεκτόνων της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ. Συνέχισε τις σπουδές του στην Ιταλία και στο Βέλγιο και ειδικεύτηκε στην αποκατάσταση ιστορικών πόλεων και μνημείων. Έχει ασχοληθεί συστηματικά ως ερευνητής και ως μελετητής με την ανάλυση, τεκμηρίωση, αποκατάσταση και επανάχρηση ιστορικών κτιρίων κέντρων και οικισμών. Συμμετείχε σε επιστημονικές ομάδες εργασίας, σε οργανωτικές και επιστημονικές επιτροπές για την διοργάνωση εθνικών και διεθνών συνεδρίων με αντίστοιχη θεματολογία και επί σειρά ετών διετέλεσε πρόεδρος της επιστημονικής επιτροπής για την διατήρηση της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς στο ΤΕΕ/ΤΚΜ. Άρθρα και επιστημονικές ανακοινώσεις του, έχουν δημοσιευθεί σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά. Έχει επιμεληθεί ελληνικές και διεθνείς εκδόσεις με αντικείμενο της διατήρηση της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς.
Από το 1979 διδάσκει στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων και από το 1998 στο Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ. στην προστασία, συντήρηση και αποκατάσταση μνημείων πολιτισμού.
Είναι ομότιμος καθηγητής στο Α.Π.Θ. και ασχολείται με την έρευνα και την διδασκαλία θεμάτων που αφορούν στην προστασία και διατήρηση της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.