ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΚΟΥΡΚΟΥΛΑΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Το γραφείο "Κοκκίνου Κούρκουλας Αρχιτέκτονες & Συνεργάτες" ιδρύθηκε το 1987 από τη Μαρία Κοκκίνου και τον Ανδρέα Κούρκουλα. Μέσα από την πρακτική της αρχιτεκτονικής, τη δημιουργία χώρου με υλικά, προσπαθούμε να ορίσουμε τον τρόπο, με τον οποίο παράγεται νόημα και διαμορφώνεται μια ατομική και συλλογική συνειδητότητα.
Επηρεασμένοι από τα σύγχρονα ρεύματα τέχνης, προσπαθήσαμε να κατανοήσουμε την αρχιτεκτονική ως χωρική εμπειρία, που επεκτείνει την ιδέα της λειτουργίας σε μια τελετουργική διαδικασία.
Κύριο μέλημα μας είναι ο τρόπος με τον οποίο οι τρισδιάστατες μορφές δημιουργούν χώρο, διεγείροντας τις ανθρώπινες αισθήσεις του κινούμενου στο χώρο σώματος. Στόχος μας είναι η δημιουργία ενός πλαισίου ορίων και χωρικών σχέσεων που νοηματοδοτεί την καθημερινή δημόσια και ιδιωτική ζωή, δίνοντας ρυθμό στην κίνηση και στην οπτική. Η αρχιτεκτονική είναι μια διαδικασία εξόχως ποιητική, η οποία θέτει στο επίκεντρο της την ιδέα της αλληγορίας. Η ποιητική της αποστολή επιτελείται όταν ένα κτίριο γίνεται κομμάτι της ιστορίας ενός τόπου. Συνδυάζει τη μνήμη με τη φαντασία, το παρελθόν με το μέλλον.
Κεντρική φωτογραφία: Takis Diamantopoulos
 
 
www.kokkinoukourkoulas.com

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.