Κατασκευές με τρισδιάστατη εκτύπωση

  • Δημοσιεύτηκε: 2022 / τεύχος 06 / σελ.99

ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ

Κάθε πολιτισμική φάση χαρακτηρίζεται από τις δημιουργικές δυνατότητες αποτύπωσης των ιδεών στον πραγματικό κόσμο, που μπορούν είτε να μεταβάλλουν την ποιότητα ζωής των ανθρώπων είτε να εκφράσουν την πολιτισμική τους ταυτότητα. Αυτές οι δυνατότητες εξαρτώνται από το τεχνολογικό υπόβαθρο της κάθε εποχής και τελικά αποτελούν συσσωματώματα εφαρμοσμένης γνώσης.
Σ’ αυτό το πλαίσιο, τα τελευταία χρόνια συμβαίνει ένα εξαιρετικά σημαντικό τεχνολογικό βήμα, που σχετίζεται με την τρισδιάστατη εκτύπωση. Σήμερα χρησιμοποιείται ευρέως στη βιομηχανική παραγωγή, από την εκτύπωση ιατρικού εξοπλισμού έως την εκτύπωση μηχανικών μερών αυτοκινήτων. Η παραγωγή έχει αλλάξει ριζικά, μειώνοντας το κόστος και διευκολύνοντας σε μεγάλο βαθμό την παραγωγή προϊόντων, προσαρμοσμένων στις απαιτήσεις ειδικών περιπτώσεων, από την τρισδιάστατη εκτύπωση βιοϋλικών στο χώρο της υγείας έως και ειδικών τεμαχίων στη βιομηχανία.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΜΕΤΑΛΛΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΜΕΤΑΛΛΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ

Oι μεταλλικές κατασκευές βρίσκονται συνήθως σε εξωτερικούς χώρους και αντιμετωπίζουν την άμεση επίδραση των καιρικών συνθηκών και των χημικών επιδράσεων του περιβάλλοντος. Στο άρθρο αυτό προτείνονται τρόποι για την προστασία…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.