Κατασκευές με τρισδιάστατη εκτύπωση

  • Δημοσιεύτηκε: 2022 / τεύχος 06 / σελ.99

ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ

Κάθε πολιτισμική φάση χαρακτηρίζεται από τις δημιουργικές δυνατότητες αποτύπωσης των ιδεών στον πραγματικό κόσμο, που μπορούν είτε να μεταβάλλουν την ποιότητα ζωής των ανθρώπων είτε να εκφράσουν την πολιτισμική τους ταυτότητα. Αυτές οι δυνατότητες εξαρτώνται από το τεχνολογικό υπόβαθρο της κάθε εποχής και τελικά αποτελούν συσσωματώματα εφαρμοσμένης γνώσης.
Σ’ αυτό το πλαίσιο, τα τελευταία χρόνια συμβαίνει ένα εξαιρετικά σημαντικό τεχνολογικό βήμα, που σχετίζεται με την τρισδιάστατη εκτύπωση. Σήμερα χρησιμοποιείται ευρέως στη βιομηχανική παραγωγή, από την εκτύπωση ιατρικού εξοπλισμού έως την εκτύπωση μηχανικών μερών αυτοκινήτων. Η παραγωγή έχει αλλάξει ριζικά, μειώνοντας το κόστος και διευκολύνοντας σε μεγάλο βαθμό την παραγωγή προϊόντων, προσαρμοσμένων στις απαιτήσεις ειδικών περιπτώσεων, από την τρισδιάστατη εκτύπωση βιοϋλικών στο χώρο της υγείας έως και ειδικών τεμαχίων στη βιομηχανία.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΟΞΕΙΚΕΣ ΡΗΤΙΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΟΠΛΙΣΜΕΝΟΥ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑΤΟΣ

ΕΠΟΞΕΙΚΕΣ ΡΗΤΙΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΟΠΛΙΣΜΕΝΟΥ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑΤΟΣ

Η χρήση των εποξεικών ρητινών, με τη μορφή των ενέσεων, είναι ιδιαίτερα αυξημένη στις επεμβάσεις για αποκατάσταση ρωγμών σε στοιχεία οπλισμένου σκυροδέματος, καθώς επαναφέρει στο ρηγματωμένο στοιχείο την αρχική του…
Η ΝΑΝΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

Η ΝΑΝΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

H νανοτεχνολογία δημιουργεί ένα νέο κόσμο υλικών και βρίσκει λύσεις σε κατασκευαστικά θέματα και ενεργειακά προβλήματα, αναπαράγοντας τα δομικά υλικά με νέες ιδιότητες, προσαρμοσμένες στις σημερινές απαιτήσεις.
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ

Η ένταξη του περιβαλλοντικού σχεδιασμού από το στάδιο της αρχιτεκτονικής προσέγγισης ενός σύγχρονου ξενοδοχείου μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική μείωση των ενεργειακών του αναγκών, εξασφαλίζοντας βέλτιστη λειτουργία και οικονομία στην…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.