ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΑΠΟ ΟΠΛΙΣΜΕΝΟ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑ

  • Δημοσιεύτηκε: 2023 / τεύχος 01 / σελ. 91

ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΟΥ ΦΕΡΟΝΤΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ

Η αξιοποίηση και η επανάχρηση της αρχιτεκτονικής του παρελθόντος ξεκινά από τα βάθη των αιώνων και συνέβαλε στη διάσωση σημαντικών μνημείων του παγκόσμιου πολιτισμού. Θεωρείται σε παγκόσμια κλίμακα ο πλέον ενδεδειγμένος περιβαλλοντικά τρόπος για τη βιώσιμη και ισόρροπη ανάπτυξη των πόλεων.
Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα κτιριακή κατηγορία αποτελούν τα εργοστάσια, τα οποία καταλαμβάνουν μεγάλες εκτάσεις σε κεντροβαρικά σημεία του αστικού ιστού. Τα εργοστάσια παράλληλα με την ιστορικότητα, τη μνήμη, και το ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον λειτουργούν ως νέα σημεία αναφοράς και σύνδεσης των πόλεων με το βιομηχανικό τους παρελθόν και τον τεχνικό τους πολιτισμό. Η αρχική αμηχανία και τα ερωτηματικά έδωσαν τη θέση τους σε νέο ενδιαφέρον για την πιθανή αξιοποίησή τους με την ένταξη σ’ αυτά νέων χρήσεων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ, ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ & ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΚΤΙΡΙΩΝ

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ, ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ & ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΚΤΙΡΙΩΝ

Η εφαρμογή μετατροπών κατά την αποκατάσταση, την ενίσχυση και τις επισκευές κτιρίων απαιτεί πλήρη αφομοίωση της απαιτούμενης τεχνογνωσίας, ώστε να μην προκαλούνται αστοχίες στις κατασκευές με πιθανές καταστροφικές συνέπειες.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΟΧΗΣ ΤΟΥ ΣΚΕΛΕΤΟΥ ΣΤΑ ΚΤΙΡΙΑ

ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΟΧΗΣ ΤΟΥ ΣΚΕΛΕΤΟΥ ΣΤΑ ΚΤΙΡΙΑ

H διάγνωση των βλαβών που έχουν υποστεί τα φέροντα δομικά στοιχεία ενός κτιρίου και η αποτίμηση της απομένουσας αντοχής του σκελετού καθορίζουν τους τρόπους επέμβασης στα κτίρια για την αποκατάστασή…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.